Ce se intampla cand murim?

Sambata, 06 August 2011, ora 14:44
10946 citiri
Ce se intampla cand murim?
Foto: Daily Mail

Experientele oamenilor aflati in apropierea mortii arata faptul ca acestia vad o lumina, iar corpurile lor plutesc si de multe ori ei cred ca primesc mesaje de la Dumnezeu.

Este una dintre cele mai importante intrebari ale vietii: "Ce se intampla cand murim?". Un numar tot mai mare de experiente petrecute aproape de moarte sunt raportate datorita progreselor stiintei medicale, crescand resuscitarile oamenilor aflati in moarte clinica, informeaza Daily Mail.

Tot mai multi supravietuitori au povestit experienta lor, despre ceea ce cred ei ca este un taram dincolo de aceasta viata.

Terapeutul Mary Jo Rapini se afla in grupul intervievat de ABC News, in cadrul experintelor in pragul mortii pe care mai multi supravietuitori le-au avut, dupa ce au fost in moarte clinica sau s-au aflat aproape de moarte.

Rapini declara ca l-a auzit pe Dumnezeu spunandu-i sa se intoarca, dupa ce a suferit un anevrism cerebral in 2003. Isi aminteste ca a fost cuprinsa de o lumina roz, care a determinat-o sa scrie ca Dumnezeu e roz.

"Am vazut acea lumina si am ajuns intr-un loc frumos. Nu este ceva uman asa ca este dificil sa-l exprimi, dar camera era frumoasa. Spre deosebire de un vis, care nu a fost niciodata clar, acesta a fost precis. Oamenii de stiinta spun ca este un vis. Dar nu este asa ceva", a spus Rapini.

O experienta similara a avut Bob Woodruff, dupa ce a fost grav ranit in Irak, in 2006. Dupa ce vehiculul sau a lovit un dispozitiv exploziv, Woodruff isi aminteste ca-si vedea corpul sau plutind si zarea o lumina alba, timp de mai multe minute, cat a fost inconstient.

Reverendul Don Piper, din Pasadena, California a fost in calatorie cu masina si a avut un accident. Paramedicii l-au declarat mort. El a fost fara puls 90 de minute, insa si-a revenit dupa ce un trecator a inceput sa se roage si sa cante imnuri de slava langa trupul sau.

Domnul Piper a indurat zeci de interventii chirurugicale si a trebuit sa invete sa mearga din nou. El crede ca a fost trimis inapoi pentru a transmite mesajul urmator: "Raiul este un loc real".

Jane Seymour a descris experienta ei in apropierea mortii, in timpul unui interviu cu Larry King, din 2005. O reactie alergica a cauzat intrarea lui Seymour in soc anafilactic. Doamna Seymour a spus ca a vazut o lumina si ca ea crede ca "exista o entitate spirituala, mai mare decat noi".

Explicatia cea mai des folosita a "ipotezei creierului pe moarte" este ca atunci cand creierul este sub un stres puternic, acesta elibereaza un flux neuro-chimic, care creeaza strafulgerari de lumina.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#experiente dincolo moarte, #ce se intampla cand murim, #experiente apropierea mortii, #experiente moarte clinica , #ciudat