Cele mai ciudate muzee din lume (Galerie foto)

Duminica, 30 Noiembrie 2008, ora 13:47
4987 citiri
Cele mai ciudate muzee din lume (Galerie foto)

Muzeele inseamna pentru multi oameni locuri serioase, locuri pline de istorie, unde poti invata multe lucruri despre cultura si civilizatia anumitor popoare. Exista insa si muzee care prezinta colectii la care nu te-ai fi gadit vreodata ca pot exista.

Muzeul Falusului

Muzeul Falusului din Islanda este probabil singurul loc din lume unde vizitatorul isi poate duce copilul sa se holbeze la o colectie impresionanta de penisuri mumificate ale tuturor mamiferelor din acea tara.

Vizitatorii muzeului vor vedea aici peste 30 de penisuri de balena, unul de urs polar, 18 de foca si morsa si peste 50 de penisuri de mamifere terestre. Muzeul a primit recent si un falus certificat de Homo Sapiens.

De asemenea, in muzeu se gasesc si cateva specineme de falusuri ale unor specii pe cale de disparitie, precum si de la creaturi mitologice (elfi, troli si monstri marini).

Muzeul Toaletei

De obicei intr-un muzeu trebuie sa cauti mult timp o toaleta, insa in acest muzeu, ele sunt peste tot, unele datand chiar de la inceputul secolului al 19-lea.

Muzeul, care este si un altar al meseriei de instalator, a fost fondat de Charles Manoog, distribuitor de echipament pentru instalatori in Worcester, in 1979. Manoog se pensiona si vroia sa lase ceva mostenire acestei meserii pe care a iubit-o.

Muzeul Menstruatiei

Muzeul, care se afla intr-o suburbie a Washington-ului, este dedicat ritualurilor legate de menstruatie. Vizitatorii pot vedea primele tampoane si ceea ce foloseau femeile inainte de aparitia tampoanelor, inclusiv o pereche de "chiloti menstruali", informeaza oddee.com.

O parte a muzeului este dedicata istoriei promovarii igienei in timpul menstruatiei, existand peste 1.000 de reclame din diferite tari, precum si carti si alte materiale printate sau vizuale.

Muzeul sfaturilor medicale indoielnice

Muzeul sfaturilor medicale indoielnice are o colectie impresionanta de instrumente amuzante, ingrozitoare sau fara nicio logica care au fost create de-a lungul timpului in cautarea unei sanatati de fier.

Printre exponate se numara "incalzitorul pentru prostata", "invartitorul rectal", "indreptatorul pentru nas" si alte sute de masinarii ciudate. Muzeul a fost inchis dupa ce fondatorul sau, Bob McCoy s-a pensionat, insa obiectele au fost donate Muzeului de Stiinta din Minnesota.

Muzeul Burgerului

Oamenii au de obicei pasiunui ciudate, insa cine s-ar fi gandit ca exista si pasionati de ... burgeri. Harry Sperl, un imigrant german stabilit in America a colectionat mai mult de 1.000 de obiecte care au legatura cu burgerii, inclusiv un pat in forma de hamburger.

Colectia cuprinde peste 500 de hamburgeri si multe alte obiecte care au aceasta forma, printre care ceasuri, palarii, magneti, cutii muzicale sau scrumiere.

Harry a impartasit aceasta pasiune cu prietenul sau Ron Baynton, insa cand acesta s-a hotarat sa renunte la colectia sa, Harry a cumparat-o imediat si astfel a rezultat ceea ce se numeste acum Muzeul Buregerului.

Muzeul Istoriei Voodoo

Principalul scop al acestui muzeu este prezentarea practicilor traditionale ale religiei Voodoo in New Orleans. Muzeul a adunat atat practicile Voodoo stravechi cat si pe cele moderne.

Muzeul gazduieste de asemenea si obiecte care au apartinut Marii Regine Voodoo Marie Laveau. Aceasta s-a nascut in 1794, in New Orleans si a murit in 1881, fiind cunoscuta drept cea mai puternica regina voodoo din lume. Ea insesi s-a autoproclamat drept Papa al Voodoo, fiind temuta chiar si de Biserica Catolica.

Muzeul ofera si o serie de servicii spirituale, descantece, farmece si alte vrajitorii contra cost pentru vizitatori. De asemenea, in zilele de duminica, miercuri, joi si vineri sunt incluse si consultatii cu clarvazatori si magicieni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#muzee, #penis, #toalete, #voodoo, #menstruatie, #burger , #ciudat