Cele mai ciudate fenomene naturale din lume (Galerie foto)

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 22:17
13282 citiri
Cele mai ciudate fenomene naturale din lume (Galerie foto)
Foto: Scienceray

Pe Pamant exista numeroase fenomene naturale ciudate si unice. Dintre aceste minunatii imprastiate pe tot globul, enumeram Miracolul lui Moise din Coreea de Sud, fenomenul Sun Dogs sau cristalele uriase, aflate intr-o pestera din Mexic.

Va prezentam unele dintre cele mai ciudate si stranii fenomene naturale intalnite pe Terra, asa cum sunt ele infatisate de Scienceray.

1. Miracolul lui Moise

Miracolul lui Moise este un fenomen natural uimitor, care se petrece in Coreea de Sud. Acest eveniment se intampla de doua ori pe an, pentru o perioada scurta de timp, cand apare o fasie de pamant in mijlocul apei, lunga de 2,8 kilometri si lata de pana la 40 de metri.

Acest "pod" natural face legatura intre insulele Jindo si Modo, pentru doar cateva ore.

2. Cercurile de gheata

Gheata sub forma unor cercuri este un fenomen rar, care se produce in ape cu temperaturi mai calde. Cercurile de gheata au putut fi vazute in Scandinavia si in nordul Americii, iar ultima data s-au intalnit in Marea Britanie, in ianuarie 2009.

3. Ape rosii

Acest fenomen natural, care a avut loc din cauza unor microorganisme din apa, s-a produs in apropierea coastelor unor estuare, mari sau rauri. Apa isi schimba culoarea in rosu sau purpuriu.

4. Formele din bazalt

Aceste forme din roca au luat nastere din lava fierbinte a unui vulcan. Ele sunt situate la County Antrim, in nordul Irlandei si exista in jur de 40.000 de asemenea forme de bazalt.

5. Fenomenul Sun Dogs

Fenomenul denumit "Cainii soarelui" se produce prin refractia sau reflexia luminii si apare pe cer, mai des decat curcubeele.

6. Moeraki Boulders

Sferele de piatra, care se gasesc pe plaja Koekohe din Noua Zeelanda sunt faimoase in zona.

7. Coloanele de lumina

Fenomenul vizual este creat de reflectia lumii.

8. Pestera cu cristale

Pestera contine cristale uriase si este situata sub muntele Naica, din Mexic.

Citește și:
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 9 februarie, la Bruxelles, că va lua „cea mai bună decizie pentru România” în momentul rotativei premierului. Totodată, acesta a spus despre...