Fenomen misterios produs in Alaska: Pamantul s-a facut portocaliu

Duminica, 07 August 2011, ora 20:49
5207 citiri
Fenomen misterios produs in Alaska: Pamantul s-a facut portocaliu
Foto: The Telegraph

Intr-un sat din Alaska a aparut un fenomen inexplicabil: o substanta necunoscuta a colorat pamantul in portocaliu. Locuitorii nu s-au mai intalnit niciodata cu un asemenea fenomen, iar probe ale substantei misterioase au fost duse la un laborator de analize, in vederea determinarii continutului acesteia.

Aparitia brusca a colorarii pamantului in satul Inuit, din nord-vestul Alaskai a derutat expertii. Substanta a aparut pentru prima data pe malul orasului Kivalina, la aproximativ 1.000 de kilometri de Anchorage, informeaza The Telegraph.

Aceasta a acoperit o mare parte din port, atragand o multime de curiosi. Locuitorii au gasit subtanta portocalie plutind in galetile pe care le folosesc pentru a aduna apa de ploaie.

Mostre din materialul portocaliu au fost colectate in borcane si trimise la un laborator din Anchorage, pentru a se face analize.

"Desigur, in acest moment (aparitia acestei substante portocalii -n.r.) este un mister", a declarat Emanuel Hignutt, chimist la Departamentul de stat pentru conservarea mediului din Anchorage.

Satenii nu au mai vazut asa ceva si batranii nu au auzit niciodata povesti despre o asemenea substanta portocalie. Probe vor fi trimise si la Universitatea Fairbanks din Alaska si la laboratorul oceanic national din Carolina de Sud.

"Exista un numar de experti in domeniu, care pot identifica acest material organic si de ce natura este sau poate nu este organic. Vom determina asta", a spus Hignutt.

Preocuparea autoritatilor este daca aceasta substanta este daunatoare. Cand materialul a ajuns in laguna a creat portiuni cuprinse intre 3 metri si 30 de metri de culoare portocalie, stralucitoare.

Locuitorii au descoperit acest material portocaliu si la o distanta de aproximativ 3 kilometri, langa raul Wulik. Pentru ca substanta este necunoscuta, oficialitatile au avertizat locuitorii sa nu-si lase copii in preajma acesteia si sa fiarba apa, inainte sa o bea.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#fenomen misterios Alaska, #fenomen inexplicabil Alaska, #substanta chimica misterioasa Alaska , #ciudat