Hipnotizat sa ia avionul din Emiratele Arabe pana in Anglia

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:51
3478 citiri
Hipnotizat sa ia avionul din Emiratele Arabe pana in Anglia
Foto: Business Insider

Un copil de 12 ani care ramasese in Emiratele Arabe Unite timp de 18 luni, dupa ce dezvoltase o puternica frica de zbor, s-a intors in Anglia, multumita hipnoterapiei.

Joe Thompson a aterizat pe Heathrow impreuna cu tatal sau si hipnoterapeutul sau. Copilul, care a fost tinut sub hipnoza in timpul zborului de la Abu Dhabi, a spus: "Sunt atat de fericit ca am ajuns acasa. Nu pot sa cred ce frig e aici. Vreau sa ajung acasa si sa imi vad catelul. Nu l-am mai vazut de aproape doi ani si vreau sa-l imbratisez", scrie The Independent.

Joe isi insotise familia in Abu Dhabi in 2009, dupa ce tatal sau capatase o slujba ca manager al unui spital privat. In martie 2012, baiatul, care nu mai avusese nicio problema cu zborul, a devenit ingrozit de ideea de urca in avion si a suporta o astfeld e calatorie. Cum starea sa nu s-a imbunatatit, iar familia sa urma sa se intoarca in Marea Britanie in iunie 2012, el nu a mai putut pleca.

Tatal sau a declarat: "Nu a fost niciun simptom care sa anunte sau sa declanseze aceasta frica. S-a intamplat din senin". Frica lui Joe a facut ca intoarcerea sa devina foarte dificila, iar o incercare de a-l trimite cu vaporul a esuat din cauza unor probleme cu vizele.

In timp ce restul familiei s-a intors in Anglia, Joe a ramas cu tatal sau in Emirate. Ei au mai incercat de 4 ori sa plece, dar de fiecare data Joe a avut o criza si calatoria a fost anulata.

Parintii lui au cheltuit 40.000 de lire sterline in incercarile de a-l vindeca pe Joe de fobie si, de asemenea, pe biletele calatoriilor care nu au mai fost folosite.

In iulie 2013, un hipnoterapeut britanic, Russell Hemmings, care traia in Dubai, s-a oferit sa il ajute gratuit pe Joe, tratandu-l prin hipnoza si terapie comportamentala cognitiva pentru a-l ajuta sa ramana calm in timpul zborului.

El a declarat: "Joe incepuse sa aiba o usoara tulburare la aeroport. La bord am reusit sa-l hipnotizez si sa-l calmez. Rezultatele au fost extraordinare".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#copil fobie avion hipnoza, #copil frica avion hipnotizat, #copil hipnotizat zbor avion , #ciudat