Modalitati fascinante de inmormantare (Galerie foto)

Marti, 21 August 2012, ora 18:17
6432 citiri
Modalitati fascinante de inmormantare (Galerie foto)

Inmormantarea este de obicei un eveniment cat se poate de sobru, delicat si dureros, care se incadreaza in anumite norme si traditii.

Totusi, unii oameni opteaza pentru variante mai ciudate, chiar bizare unele dintre ele, care aproape sfideaza evenimentul in sine, moartea, potrivit Listverse:

Inmormantari tip drive-thru

De multe ori Statele Unite au aratat ca sunt un taram al neconventionalului, fapt dus la extrem de funeraliile inspirate din politica fast-food-urilor care au creat pentru oamenii grabiti serviciul drive-thru.

Astfel, oamenii care il cunosteau pe decedat opresc masina cateva minute in fata sicriului, isi iau adio de la acesta si apoi trec mai departe. Pot chiar sa nu iasa din masina si sa isi trasmita gandurile de ramas-bun pe geam.

Inmormantari transmise pe Internet

Oamenii sunt imprastiati pe tot globul mai mult ca niciodata, iar uneori departarea este atat de mare incat transportul ar necesita o gramada de bani, care poate nu exista. In plus, timpul ar putea sa nu tina cu cel care ar dori sa-si ia adio de la cel plecat.

Din fericire, exista Internetul, asa ca poti vedea funeraliile unei persoane dragi de la mii de kilometri distanta.

Inmormantare cu artificii umane

Unele companii de pompe funebre au pachete care contin optiunea de a transforma ramasitele pamantesti in praf de artificii. Ele sunt aprinse apoi deasupra marii, astfel incat persoana in cauza sa paraseasca lumea facand o ultima impresie de neuitat.

Obiceiul de a strangula o persoana apropiata a decedatului

Un obicei funerar din sudul Pacificului iti va da cu siguranta fiori pe sira spinarii. Atunci cand cineva moare, un apropiat al acestuia trebuie sa fie omorat de asemenea, de obicei prin strangulare.

Ideea este ca mortul sa fie inconjurat de familie si prieteni dupa moarte. In special femeile carora le-a murit barbatul isi gasesc sfarsitul astfel, crezandu-se ca zeul Ruvuyalo omoara spiritul unui barbat daca nu este alaturi de sotia lui.

Sicrie atarnate pe stanci

Atunci cand se gandesc la sicrie, oamenii si le inchipuie asezate, intr-un final, in pamant sau in cavouri. Unele comunitati, insa, au o viziune aparte: grupuri izolate din Filipine si din unele zone din sudul Chinei isi atarna apropiatii decedati in cosciuge suspendate de niste stanci, din dorinta ca acestia sa fie cat mai aproape de cer, de Rai.

Canibalism

In padurea amazoniana, o parte din populatia indigena isi mananca mortii, acesta fiind un gest suprem de a-i onora si respecta.

Pana in 1960, un grup numit Wari isi manca apropiatii decedati, ca mod de a se detasa emotional de amintirea acestora. Acest gest li se parea mai putin crud decat a-i ingropa.

Inmormanare in aer liber

Tibetanii considera ca trupurile decedatilor trebuie sa ramana sub cerul liber, pentru a hrani vietatile. Corpul este deschis si asezat la inaltime, cum ar fi un deal sau un munte. Pasarile carnivore, precum vulturii, le consuma carnea. Oasele sunt recuperate mai tarziu si date altor animale.

Transformare in diamant

Oamenii sunt forme de viata pe baza de carbon, iar datorita acestei trasaturi, ramasitele lor pot fi transformate intr-o multime de lucruri.

O combinatie perfecta de caldura si presiune ridicata preschimba cenusa umana intr-o piatra stralucitoare. Procedeul nu este deloc ieftin, un diamant mare fiind obtinut cu cheltuieli de circa 25.000 de dolari.

Inmormantare in copaci

Triburile aborigene din Australia folosesc copacii pentru traditiile lor de inmormantare. Corpurile decedatilor sunt lasate printre ramurile acestora sa se descompuna. Luni si chiar ani mai tarziu, membrii grupului iau oasele ramase si le vopsesc in rosu, punandu-le in niste vase de lemn decorate.

Acestea sunt duse in satul de origine al decedatului, unde se danseaza si se canta in jurul lor. Astfel, funeraliile sunt incheiate.

Inmormantare in spatiu

Oamenii care nu vor sa fie ingropati nici in pamant, nici pe Pamant, pot opta sa fie trimisi in spatiu dupa moarte. Din pacate, multe corpuri se intorc in cele din urma tot pe Pamant.

Pentru un pret mai piperat, ai parte de un loc de inmormantare ceva mai stabil: pe Luna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ritualuri ciudate inmormantare, #modalitati inedite inmormantare, #funeralii ritualuri culturi, #ritualuri inhumare mapamond, #funeralii Tibet , #ciudat