Pasari ce par trucate in Photoshop (Galerie foto)

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 18:19
14402 citiri
Pasari ce par trucate in Photoshop (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Odata cu evolutia tehnicii, ori de cate ori vedem o poza ceva mai ciudata, obisnuim sa credem ca la mijloc se afla de fapt un trucaj bine realizat.

Cu toate astea, sunt inca multe ipostaze, mai ales in natura, unde tehnica nu a intervenit. Toptenz.net a realizat un clasament al celor mai ciudate pasari, care arata de parca ar fi fost lucrate in Photoshop.

Papagalul Cock-of-the-Rock, din Anzi

Cu o infatisare ce aminteste de muzica rock, papagalul Cock-of-the-Rock din Anzi se bucura de o mare popularitate in randul celor interesati de pasarile cu un aspect ciudat.

Femelele nu sunt atat de viu colorate ca masculii, isi construiesc cuibul din noroi si isi cresc singure puii.

Pasarea Quetzal splendid

Quetzalul splendid (Pharomachrus mocinno) este pasarea nationala a Guatemalei. Arata mai degraba ca o decoratie de Craciun.

Pana si ouale acestei pasari sunt bleu. Masculul si femela clocesc pe rand, ea noaptea si pe seara, iar el dimineata si la amiaza.

Paunul alb

De la paun te astepti sa fie colorat in general, insa iata ca exista o specie de un alb imaculat. Nu este vorba de nicio mutatie genetica sau de vreo creatura albinoasa.

Desi multi sunt incantati de felul in care arata un paun alb de la departare, de la apropiere lucrurile nu mai sunt deloc atat de spectaculoase.

Procnias tricarunculatus

Pasarea Procnias tricarunculatus arata ca un vultur plesuv mai mic, avand in plus o mustata ciudata.

Originara din America Latina, pasarea se hraneste in special cu fructe, are o lungime de 25-30 cm, iar cantecul masculilor din aceasta specie este asemenator cu sunetul unui clopotel.

Pasarea sabot (Balaeniceps rex)

Asemanatoare berzei, pasarea sabot se inrudeste cu starcul si cu pelicanul. Pasarea ajunge la o inaltime de 110-140 cm si vaneaza in apele putin adanci.

Ciocul masiv poate ajunge la 23 de cm lungime si 10 cm latime.

Caprimulgul cu pavilion (Macrodipteryx longipennis)

O pasare cu un aspect neobisnuit mai ales datorita cozii, Caprimulgul cu pavilion ajunge la lungimea de 21-25 cm si greutatea de 60-90 g.

Un alt aspect interesant este faptul ca membrana reflectorizanta din spatele retinei ii sporeste vederea pe timp de noapte.

Astrapia Mayeri

Pasarea de marime medie ajunge pana la 32 cm lungime. Masculii acestei specii au cea mai lunga coada in forma de panglica, in raport cu dimensiunea corpului. Te si miri cum pot zbura.

In aceasta ipostaza, par si mai ciudati. Din pacate pierderea habitatului natural si vanatul au facut ca pasarea sa se afle in pericol de disparitie.

Porumbelul sangerand de Luzon (Gallicolumba luzonica)

Originar din Luzon, o insula din Filipine, aceasta specie de porumbel are o pata rosie pe piept, ceea ce te face sa crezi ca, fie pasarea este ranita, fie fotografia este modificata in Photoshop.

Pasarea umbrela cu barbia lunga (Cephalopterus penduliger)

In vreme ce creasta ii seamana mai degraba cu o umbrela, din pieptul acestei pasari se extinde un tub din pene.

Atunci cand vrea sa se imperecheze, masculul isi extinde atat acest tub, cat si creasta, comportament care ii sporeste, se pare, succesul.

Pasarea Paradisului cu Flamura (Pteridophora alberti)

Cele doua pene grandioase de-o parte si de alta a capului ii ofera acestei pasari o alura maiestuoasa. Pasarea isi poate misca acele antene cu ajutorul unor muschi speciali din zona sprancenelor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#animale aspect ciudat, #pasari aspect ciudat, #pasari neobisnuite poze, #imagini pasari spectaculoase , #ciudat