Pedepse crude si neobisnuite din lume (Galerie foto)

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 18:36
13177 citiri
Pedepse crude si neobisnuite din lume (Galerie foto)

Un act perfect normal intr-o tara poate fi privit piezis intr-o alta, intr-un alt spatiu geografic si cultural cel care indrazneste sa incalce normele riscand chiar inchisoarea ori lovituri de bici si scoaterea in afara societatii.

Daca victima unui viol este, cel mai adesea, compatimita, iar justitia va cauta sa-i faca dreptate, in Arabia Saudita, de exemplu, ea poate fi pedepsita, in anumite circumstante.

Pe de alta parte, o banala guma de mestecat aruncata pe jos iti poate aduce o amenda de 600 de dolari in Thailanda. Cand e vorba de lege, nu-i de gluma, si-ai face bine sa o cunosti, indiferent de tara in care te afli.

In Bhutan, a creste tutun sau a-l importa, ba chiar si a-l fuma in locuri publice este ilegal. In ianuarie 2011, a fost votata o lege care pedepseste cu 3 ani de inchisoare pe cei care fumeaza, conform Life. In aprilie 2011 deja doua persoane isi ispaseau pedeapsa in inchisoare, una dintre ele fiind chiar un preot budist.

In februarie 2011, Bingu Wa Mutharika, presedintele Malawi, a sprijinit o lege care facea ca cei care aveau gaze si nu-si putea stapani "pornirile" in public sa fie pedepsiti. El a motivat aceasta actiune spunand ca cetatenii ar trebui "responsabilizati si disciplinati".

Jurnalista sudaneza Lubna Ahmed al-Hussein a fost condamnata la 40 de lovituri de bici pentru indrazneala de a fi purtat haine "indecente", mai exact pantaloni, intr-un restaurant. I s-a dat si o amenda pe care a refuzat sa o plateasca. In cele din urma a fost eliberata, dupa ce o uniune a jurnalistilor a platit amenda in locul ei. Insa cazul ei a devenit celebru, mai ales in Occident.

Recent, o tanara de 16 ani din Sudan a fost condamnata la 50 de lovituri pentru ca a purtat o fusta neobisnuit de scurta, care ii venea doar pana la genunchi.

Fa remarci pe seama regelui Thailandei ori strica un afis sau un poster cu acesta si vei petrece in inchisoare cate 15 ani pentru fiecare dintre aceste acte necugetate, ce sunt considerate insulte aduse monarhiei.

Daca faci pe croitorul in Afganistan, ai mare grija. Ia masurile unei singure femei si vei ajunge la inchisoare. Iar daca esti femeie, sa nu-ti treaca prin cap sa porti oja pe unghii: risti sa-ti pierzi o parte din deget pentru o astfel de infractiune.

In Singapore, sansele sunt mari sa ajungi la inchisoare la tot pasul: mesteca guma sau uita sa tragi apa la toaleta si tocmai ti-ai aranjat viitorul. Sau, daca ai bani in buzunar mai multi decat trebuie, ia cu tine fructul numit durian in mijloacele de transport in comun si vei plati o amenda de 3.500 de dolari.

Pana de curand, in provincia chineza Shangdong, daca se considera ca esti dependent de Internet, riscai sa fii trimis intr-o clinica unde ai fi fost tratat cu electrosocuri. Acest tip de tratament a fost scos in afara legii abia in iulie 2009.

Daca esti atat de ghinionista incat sa fii victima unui viol in Arabia Saudita, ai putea sa constati cu stupoare ca tu esti vinovata, in urma unui proces. In 2007, victima unui viol in care au fost implicati mai multi atacatori a fost condamnata la 200 de lovituri de bici si la 6 luni in puscarie pentru ca a incalcat legea care cerea ca o femeie sa nu stea singura in prezenta barbatilor care nu-i sunt rude apropiate. Cat despre atacatori, acestia au fost condamnati initial la doar 10 luni de inchisoare.

Esti fanul demaratului in tromba, cu scrasnit de roti? Uita-te bine pe harta; daca te afli in Kansas, acest lucru este interzis si ti-ar putea aduce o pedeapsa de 30 de zile in inchisoare.

O greseala atat de simpla, precum a lipi invers un timbru reprezentand-o pe regina pe un plic, in Marea Britanie, ti-ar putea aduce, cel putin teoretic, inchisoarea pe viata.

In Danemarca, daca esti un fan al Halloween-ului, nu te vei simti in apele tale. In aceasta tara este interzis sa porti masca de orice fel, altminteri risti sa fii amendat sau chiar dus in spatele gratiilor. Mastile au fost scoase in afara legii pentru ca protestatarii cu prea mult zel sa nu mai aiba cum sa-si ascunda identitatea.

Daca ai trai in Malaezia si ai fi casatorita, n-ai avea voie sa-ti tii sotul de mana, pedeapsa pentru acest delict fiind de un an in inchisoare.

Daca esti gurmand si te gandesti sa iei cu tine ceva in Yemen care sa-ti aminteasca de gustul de carne de porc, esti pe cale de a face greseala vietii tale, fatala chiar. Pentru ca in aceasta tara predominant musulmana a trece granita cu un produs din porc se pedepseste cu moartea.

Daca te afli in Thailanda si ti-ai aruncat guma de mestecat pe jos, esti pasibil de o amenda de 600 de dolari, printre cele mai dure din lume pentru un astfel de delict.

Incearca numai sa reeditezi scena din La Dolce Vita si sa te balacesti in celebra Fontana di Trevi din Roma si vei fi mai sarac cu 450 de dolari.

O idee foarte proasta este sa te duci in Japonia cu ceva medicamente in bagaj ori chiar cu un inhalator, daca suferi de astm. Pentru o astfel de greseala risti sa fii deportat sau sa petreci ceva vreme la puscarie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#pedepse dure lume, #pedepse mapamond, #legi ciudate, #legi bizare, #legi crude lume , #ciudat