Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Profetii suprinzatoare

Sambata, 19 Martie 2011, ora 18:24
13474 citiri
Profetii suprinzatoare
Foto: listverse

Profetiile au constituit dintotdeauna un subiect de interes, chiar daca multe nu s-au adeverit in timp. Mai cunoscute sunt cele ale lui Nostradamus, scriindu-se sute de carti despre ele, insa de-a lungul timpului au existat multe altele.

Listverse a intocmit o lista cu profeti si profetii de care cel mai probabil nu ai auzit pana acum:

1. Alois Irlmaier

Irlmaier a fost un german simplu care, in 1950, a facut preziceri legate de un al Treilea Razboi Mondial. El spune ca razboiul va izbucni in Orientul Mijlociu, ca mari forte navale se vor infrunta in Mediterana si ca in Balcani va fi apogeul, cu multe focuri de arma.

"Doi barbati il vor omori pe un al treilea, de nivel inalt. Ei au fost platiti de altii", spunea Irlmaier. "Imediat, razbunarea va veni de peste o apa mare", a mai prezis el.

2. Hildegard von Bingen

Aceasta calugarita, care a trait in secolul al XII-lea, este bine cunoscuta pentru contributiile incredibile aduse muzicii clasice si literatura, insa mai putin cunoscuta pentru profetiile sale. Intr-una din ele pare ca se refera la distrugerea Statelor Unite:

"Marea natiune din ocean, care este locuita de oameni din triburi diferite, va fi distrusa. Va fi divizata si in mare parte inundata. Natiunea va avea si multe ghinioane pe mare si isi va pierde coloniile in est. (...)

Dupa marea Cometa, marea natiune va fi devastata de cutremure, furtuni si mari valuri de apa, ce vor cauza saracie si boli. Oceanul va inunda de asemenea multe alte tari, astfel ca toate orasele de coasta vor trai in frica. Multe dintre ele vor fi distruse de valuri, iar cele mai multe vietuitoare vor fi ucise, iar cele care vor scapa vor muri de boli oribile".

3. Baba Vanga

Vanga a fost o femeie din Bulgaria, oarba, nascuta in 1911 si decedata in 1996, care a facut de asemenea multe preziceri. Ea a devenit extrem de populara datorita asa-numitelor puteri mistice. Dupa ce a murit, o multime uriasa de oameni a participat la inmormantarea ei.

Baba Vanga a prezis ca pana in anul 4.599 oamenii vor deveni nemuritori si ca, in mai putin de 100 de ani, omenirea va incepe sa convietuiasca cu extraterestrii intalniti pe sutele de planete populate pana atunci de oameni.

De asemenea, ea a prezis ca in 2023 orbita Pamantului se va modifica, insa a spus si ca un al Treilea Razboi Mondial va incepe in 2010.

4. Ursula Southeil

Aceasta, care a trait intre anii 1488-1561, este probabil cea mai cunoscuta din cei mentionati in articol. Iata cateva dintre cele mai interesante profetii ale ei, facute adesea in versuri:

"In apa, fierul va pluti, la fel de usor ca o barca de lemn"; "Aurul va fi gasit in ape curgatoare si piatra, intr-o zona necunoscuta inca"; "Femeile vor incepe sa se imbrace ca barbatii, vor purta pantaloni si isi vor taia parul".

5. Mitar Tarabich

Acesta este un profet putin cunoscut, din Serbia, care a trait intre anii 1829 si 1899 si care a prevazut multe evenimente legate de Serbia, din anii 1930, 1940 si al Doilea Razboi Mondial.

"Dupa Tito, pamantul nostru va fi guvernat de un fel de comisie, dar nu va mai fi niciodata cum a fost. Chiar daca oamenii vor uita de mizerie si foamete si vor trai in bunastare, fratii vor incepe sa se urasca si sa gandeasca de rau unii despre altii. Sarbii se vor separa si vor spune: Eu nu sunt sarb, eu nu sunt sarb! (...) Se vor naste numai oameni slabi, si nimeni nu va fi suficient de puternic pentru a da nastere unui adevarat erou".

In plus, Mitar a facut si previziuni legate de tehnologie: "Oamenii vor construi un fel de cutie si inauntru vor fi un fel de dispozitive cu imagini".

6. Robert Nixon

Acesta a fost un barbat din Anglia, care a trait in secolul al XV-lea. Deoarece vorbea rar, iar atunci cand vorbea o facea astel incat era aproape de neinteles, Nixon era considerat ca fiind retardat. Insa, in ciuda acestui fapt, el a lansat mai multe profetii. Una dintre acestea este legata de folosirea la scara larga a tigarilor: "Toate categoriile de oameni vor avea fum in guri".

De asemenea, se crede ca el a mai prezis calatoriile pe Luna.

7. Sfantul Nilus

Nilus a fost un ascet care a trait in secolul al V-lea si a facut profetii legate de secolul XX: "Dupa anul 1.900, spre mijlocul secolului XX, oamenii vor deveni de nerecunoscut. Aspectul acestora se va schimba si va fi imposibil sa distingi femeile de barbati din cauza felului fara rusine de a se imbraca".

"Traditiile si principiile crestinilor si ale bisericii se vor schimba. Oamenii vor abandona modestia si va domni destrabalarea. Lacomia, adulterul, homosexualitatea, faptele secrete si crimele vor face legea in societate. In acea vreme, oamenii vor zbura prin aer ca pasarile si vor ajunge pe fundurile marilor ca pestii".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#profetii, #profeti, #Baba Vanga , #ciudat