Varcolaci si personaje de legenda din intreaga lume

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 17:45
7126 citiri
Varcolaci si personaje de legenda din intreaga lume
Foto: Fanpop

Cu toate ca Halloweenul abia a trecut, personajele din povestile de groaza continua sa le dea fiori reci multora dintre noi.

Halloweenul este sarbatorit in noaptea de 31 octombrie cu dovleci si vrajitoare, simboluri preluate de la americani, insa aproape fiecare popor are vampirii sai. Listverse propune o trecere in revista a celor mai infricosatoare personaje fantastice din diverse tari, printre care se numara si varcolacii nostri.

Grecia

Kallikantzaroi, un fel de spiridus malefic al Greciei, isi petrece cea mai mare perioada din an in taramul de dedesubt, adica in iad. Traditia spune ca acesta vine pe pamant in cele 12 nopti dintre Craciun si boboteaza pentru a sfasia oamenii vulnerabili.

De asemenea, se spune ca toti copiii nascuti in aceasta perioada ajung sa se transforme in kallikantzaroi, daca nu se respecta un anumit ritual de rupere a blestemului. Acesta consta in tinerea copilului deasupra unui foc pana cand i se tocesc unghiile de la picioare, astfel incat sa nu existe sansa ca ele sa se transforme in gheare ca ale personajului mult temut.

Rusia

In Rusia, la fel ca in multe dintre statele din estul Europei, vampirii arata precum oamenii obisnuiti. Cunoscut sub denumirea de "upir" sau "upier" (in Polonia - n.red.), vampirul rus nu isi potoleste setea cu votca, ci cu sangele pe care il soarbe cu ajutorul dintilor sai de fier.

Se spune ca vampirii din Rusia ies din morminte cand pamantul de deasupra sicrielor este inghetat, insa din cauza ca mainile le sunt incremenite de frig, se folosesc de dintii de metal pentru a da la o parte tarana. Ei se infrupta din sangele proaspat al copiilor, inainte de a trece la cel al parintilor.

Romania

Si cum aproape fiecare natie are personajele sale fabuloase, nu se putea ca niste oameni atat de creativi precum romanii sa nu isi fabrice unele. Astfel, au aparut varcolacii, care se numara printre cei mai temuti vampiri, avand in vedere puterile cu care sunt inzestrati.

Se spune ca varcolacii au abilitatea de inghiti luna si soarele sau, cu alte cuvinte, de a provoca eclipsele de luna sau de soare. Pentru majoritatea culturilor primitive fenomenele astronomice greu de inteles starneau frica, cauzele producerii lor fiind adesea asociate cu personajele malefice.

Malaezia

In culturile asiatice, personajele din legendele care dau fiori arata diferit de cele din tarile europene. Este cazul sa amintim de Penanggalan, originara din Malaezia, o faptura feminina pe timp de zi, dar care isi desprinde capul de corp in timpul noptii, cand se afla in cautare de victime.

Penanggalan este cu atat mai infricosatoare cu cat suvitele de par ii atarna precum niste tentacule, in vreme de organele interne nu ii sunt acoperite de cutia toracica, ci reprezinta o continuare a capului detasabil, stralucind in lumina noptii.

Germania

In Germania, unul dintre personajele din legendele de groaza are ca tinta persoanele ipohondre, intrucat este aducator de boli grele si incurabile. Vorbim despre Neuntoter, un fel de arma biologica care nu face decat sa provoace epidemii si boli aducatoare de moarte in drumurile sale.

Corpul lui Neuntoter este acoperit de rani si plagi deschise din care curge constant puroi, care reprezinta si o sursa de raspandire a infectiilor. Denumirea data acestui personaj de poveste face trimitere la faptul ca un cadavru are nevoie de noua zile pentru a se descompune si a se transforma intr-o sursa de boli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#personaje povesti infricosatoare, #vampiri varcolaci Halloween, #personaje legende vampiri lume , #ciudat
Comentarii