Vase-fantoma incarcate de mister (II) (Galerie foto)

Miercuri, 17 August 2011, ora 10:48
7490 citiri
Vase-fantoma incarcate de mister (II) (Galerie foto)
Foto: sott.net

Istoria este plina de povesti incredibile ale unor vase misterioase. Unele au plecat in largul oceanelor si nu s-au mai intors, iar echipajele au disparut fara urma.

Octavius

In 1775, vasul a devenit mai mult decat o legenda. Atunci, o nava care vana balene l-a gasit plutind in largul coastelor Groenlandei. Echipajul fusese in intregime inghetat de frigul arctic. Capitanul era mort la pupitrul de comanda, avand in fata un jurnal de bord. El scria o nota de jurnal din 1762. Octavius a plutit timp de 13 ani, scrie Sott.

Joyita

Nava de pescuit a fost gasita abandonata in sudul Oceanului Pacific, la cinci saptamani dupa ce fusese raportata disparuta. Cand a fost gasita, echipajul lipsea. La bord au fost gasite doar cateva bandaje insangerate.

Lady Lovibond

Povestea creata in jurul acestui vas este una de iubire si de gelozie. In 1748, cu o zi inainte de Ziua Indragostitilor, a fost scoasa in larg pentru a se celebra nunta capitanului ei.

Un prieten bun al capitanului, care era gelos si indragostit de mireasa, a indreptat nava spre o zona in care ea s-a scufundat. De atunci, nava este vazuta la fiecare 50 de ani plutind in zona Kent.

Mary Celeste

Ea fost gasita in deriva in Oceanul Atlantic, in anul 1872. Intreg echipajul lipsea, dar lucrurile acestuia ramasesera intacte la bordul vasului. Se crede ca cei de pe nava au mancat hrana care le-a indus nebunia.

O alta varianta poate fi o furtuna care i-ar fi determinat sa o abandoneze. Exista si o teorie care sustine ca toti ar fi fost rapiti de extraterestri.

Olandezul Zburator

Din intreg folclorul maritim, acest vas a avut cel mai mare impact asupra publicului. Exista numeroase flme, picturi si carti care il descriu. Capitanul, Van der Decken, era in drum spre Indiile de Vest, incercand sa manevreze nava in conditiile grele din Capul Bunei Sperante.

Se spune ca toti au fost blestemati sa navigheze pentru eternitate pe apele oceanelor. Mai multi pescari au afirmat ca au vazut vasul plutind.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#istorie marinari vase fantoma, #olandezul zburator triunghiul bermudelor, #vase disparute, #legende marinaresti, #naufragii celebre , #ciudat