Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomalia care crește inexplicabil, în adâncuri VIDEO

Marti, 03 August 2021, ora 01:00
54596 citiri
Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomalia care crește inexplicabil, în adâncuri VIDEO

Mai mulți oameni de știință de la Universitățile California din Berkely, Statele Unite și Nantes, Franța, au făcut o descoperire impresionantă în interiorul Pământului. Astfel, ei au constatat că nucleul interior din fier solid al Terrei este în creștere, iar fenomenul poate arunca o lumină asupra câmpului magnetic al planetei noastre, care susține viața.

În fiecare an, nucleul interior din inima Pământului se extinde cu aproximativ un milimetru, pe măsură ce regiunile inferioare ale Terrei se răcesc și se solidifică, potrivit Discovery Magazine. Conform studiului o parte crește mai repede, însă cercetătorii nu știu de ce.

Acest fenomen datează probabil de la crearea miezului inferior, adică din urmă cu 1,5 miliarde și jumătate de ani. În prezent, după miliarde de ani de răcire, interiorul fierbinte al Pământului și-a pierdut suficientă căldură, astfel încât a început un proces continuu de cristalizare.

Pe măsură ce fierul topit al miezului exterior pierde căldură, acesta cristalizează pentru a deveni cel mai nou strat al miezului interior al planetei noastre.

Centrul acestei emisfere hiperactive se găsește la aproximativ 2.900 de kilometri sub Marea Banda din Indonezia. Cercetătorii susțin că mai mult de 60% din cristalele de fier se formează în acel punct din miezul interior, decât pe cealaltă parte a lumii, conform studiului publicat în revista Nature.

În prezent, nucleul interior are o rază de aproximativ 1.200 de kilometri, iar temperatura atinge incredibila valoare de circa 5.000 de garde Celsius. Cu toate astea, el nu s-a deformat deloc.

Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Gravitația acționează în mod constant pentru a modela nucleul, menținând forma sferică a Pământului. Trebuie menționat faptul că miezul interior al Terrei are o influență extraordinară asupra noastră, a locuitorilor de la suprafața planetei.

”Trebuie întotdeauna să justificăm importanța nucleului interior, deoarece îi datorăm existența. Pe măsură ce se răcește, eliberează căldură și creează convecție în miezul exterior. În cele din urmă, acel lichid de fier generează câmpul magnetic, care protejează viața de pe această planetă, de vânturile solare extrem de periculaose”, a spus Daniel Frost, geofizician la Universitatea California din Berkeley, Statele Unite.

Descoperire de răsunet facută de NASA sub calota de gheață a Antarcticii: Misterul ascuns de decenii

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com