A fost descoperit scheletul unei regine Maya (Video)

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 15:28
3121 citiri
A fost descoperit scheletul unei regine Maya (Video)

Scheletul unei regine Maya si capul misterios plasat intre doua boluri este recenta descoperire intr-un sit datand de peste 2000 de ani.

In Nakum, Guatemala, o echipa poloneza de arheologi, condusa de Wieslaw Koszkul, de la Universitatea Jagiellonian Institutul de Arheologie din Cracovia, Polonia, au descoperit ramasitele apartinand unei regine Maya, in zona cunoscuta sub numele de Triunghiul cultural, scrie DailyMail.

Descoperirea celor doua morminte regale i-a facut pe arheologi sa presupuna ca zona apartine unui mausoleu regal care a fost functional peste 400 de ani. Distrus de trecerea timpului, site-ul ascunde inca comori si relicve ale culturii Maya.

Sapaturile arheologice au inceput inca din 2006, arheologii gasind sub primul mormant si ceaa de a doua cripta. Inca nu a fost data o explicatie plauzibila de ce alaturi de margele, piese din jad, siluete de ceremonie, capul presupusei regine Maya a fost plasat intre doua boluri.

Nakum, apartinand Triunghiul cultural - Yaxha-Nakum-Naranjo, adaposteste un sit arheologic important pentru studiul culturii si civilizatiei pre-columbiene, Maya. Nakum, aflat pe malurile Holmul-ului, include site -uri arheologice care dovedesc arhitectura si existenta culturii Maya, avand un templu principal si este printre cele mai bine conservate, in afara de Tikal.

Din punct de vedere cronologic, deja au fost gasite dovezile existentei unei civilizatii infloritoare datand din perioada preclasica tarzie a cultulturii mesoamericane.

Pana acum, se cunoaste faptul ca nobilii mayasi erau ingropati cu unele simboluri si masti de jad, ca si un omagiu adus zeitatii supreme, cel pe care mayasii in considerau ca fiind la originea creatiei lumii.

Efigiile gasite in diferite morminte apartinand culturii maya, zei cosmogonici, ii ajutau pe mayasi sa calatoreasca in lumea subterana a umbrelor si reprezentau adevarata esenta a individului. Apogeul civilizatiei Maya este undeva intre 250-900 e.n, mayasii mostenind credinta olmeca potrivit careia suveranii erau zei intrupati in oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#schelet Maya, #descoperire schelet Maya, #schelet Maya si vechi , #descoperire