Arca lui Noe din Biblie, descoperita pe muntele Ararat?

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 15:19
12270 citiri
Arca lui Noe din Biblie, descoperita pe muntele Ararat?
Foto: vladmunteanu

Un om de stiinta, Randall Price, va prezenta vineri, in cadrul unei conferinte pe teme religioase la Duluth, Statele Unite, concluziile unor cercetari efectuate pe muntele Ararat din Turcia, unde se crede ca s-ar afla Arca lui Noe din Biblie.

Randall Price, arheolog preocupat de Biblie, care a petrecut o lunga perioada din ultimii trei ani in cautarea Arcei lui Noe, a fost recent, la sfarsitul lunii septembrie, pe muntele Ararat din estul Turciei, informeaza Duluth News Tribune. Acesta este locul descris de Geneza din Biblie, unde Arca lui Noe s-ar fi oprit, dupa un potop la nivel mondial.

Biblia spune ca Noe a construit o barca, dupa ce Dumnezeu i-a spus ca lumea va fi distrusa de un potop. Arca ar fi putut avea intre 130 si 150 de metri lungime, 22 de metri inaltime si 13 metri latime, a declarat Price intr-un interviu.

Atunci cand a venit potopul, Noe si familia sa, impreuna cu perechi din toate speciile de animale, s-au refugiat pe Arca si au fost crutati, potrivit cartii Genezei. Unele dintre materialele pe care le va prezenta Price sunt in premiera.

"Se incearca sa se faca imagini 3D. Este nevoie de multa munca pentru prelucrare. Aceasta va fi terminata joi seara si imi vor trimite imaginile. Deci voi sti mai multe dupa ce le voi primi", a declarat Price.

Price este directorul Centrului pentru studii iudaice de la Universitatea Liberty din Lynchburg, Virginia. El este autor al unor carti de cercetari biblice si arheologice si despre conflictul din Orientul Mijlociu.

Price va prezenta constatarile echipei sale, care a facut cercetari la peste 5.000 de metri inaltime, acolo unde un ghetar acopera muntele Ararat.

Desi americanii obtin rareori permise pentru explorarea muntelui Ararat, echipa arheologica a lui Price a reusit de fiecare data in ultimii trei ani sa exploreze acest munte.

Expeditia a folosit numeroase instrumente seismice, radare, cat si imagini din satelit. Echipa a descoperit ceea ce Price descrie ca fiind niste "anomalii" de 12-15 metri, aflate sub ghetar.

"Forma acestora pare facuta de oameni si nu este de la natura. Marimea, forma si toate informatiile ne indica faptul ca exista ceva care se potriveste cu descrierea biblica a Arcei lui Noe", a spus Price.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#arca lui noe biblie, #descoperire arca Noe Ararat, #descoperire arca lui noe, #arca lui noe ararat, #cercetari arca lui noe , #descoperire