Unde sunt extratereștrii: Astronomii au identificat locul unde s-ar putea ascunde VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 02:00
8759 citiri
Unde sunt extratereștrii: Astronomii au identificat locul unde s-ar putea ascunde VIDEO
Unde se pot ascunde extratereștrii? FOTO: UK News

Doi cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Universitatea din Liege au descoperit locul în care ar putea exista extratereștrii, chiar în interiorul Sistemului nostru Solar. Ei au anunțat că cea mai bună regiune pentru a găsi posibilele comunicații interplanetare ale unei sonde a unei civilizații inteligente ar fi Wolf 359, un sistem stelar aflat la aproximativ 7,9 ani-lumină de Pământ.

Studiul a fost realizat de Artem Burdanov, membru al Nexus for Exoplanet System Science al NASA și Michael Gillon, profesor asociat al Fundației pentru cercetare științifică din Belgia, potrivit Universe Today.

Pe baza teoriei că inteligența extraterestră (Extraterrestrial Intelligence – ETI) există și că aceasta a stabilit o rețea de comunicații în galaxia noastră, echipa de astronomi au identificat ca sistemul solar denumit Wolf 359, ar fi cel mai bun loc pentru a căuta posibile comunicații interstelare ale navetelor extraterestre.

La fel ca multe soluții propuse pentru ”Paradoxul lui Fermi”, Gillon și Burdanov și-au început studiul de la presupunerea că viața extraterestră a avut un avans semnificativ asupra umanității.

Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Conform modelelor acceptate, galaxia Calea Lactee s-a format în urmă cu 13,51 de miliarde de ani, urmată de primele planete, 500 de milioane de ani mai târziu. Sistemul nostru Solar este relativ nou apărut în univers, el fiind creat acum 4,5 miliarde de ani, iar omenirea a existat doar în ultimii 200.000 de ani.

Este de la sine înțeles că alte civilizații inteligente apăruseră deja și au avut timpul necesar pentru a coloniza Calea Lactee.

”În acestă ipoteză, fiecare stea din Calea Lactee ar trebui să găzduiască astfel de sonde spațiale. Asta ne spune unde să căutăm aceste sonde: la ”linia gravitațională solară” a celor mai apropiate stele”, a spus Gillon.

În acest studiu, cercetătorii s-au concentrat asupra modului în care omenirea ar putea detecta mesajele interstelare, care provin de la aceste nave extraterestre, pe care le denumesc ”Dispozitive de comunicare interstelară focală”.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Pentru asta, ei au identificat Wolf 359, o pitică roșie situaă între două exoplanete, drept cea mai bună țintă pentru o astfel de căutare. La o distanță de aproximativ 7,9 ani-lumină de Terra, Wolf 359 este al treilea cel mai apropiat sistem stelar de Pământ, după Alpha Centauri și Steaua lui Barnard.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#extraterestri, #extraterestrii, #extraterestri planete, #nave spatiale, #sonde extraterestre, #civilizatii inteligente , #descoperire