Atlantida, descoperita in Spania?

Joi, 10 Martie 2011, ora 17:05
8740 citiri
Atlantida, descoperita in Spania?

Atlantida ar putea fi localizata intr-o zona din Spania. Regiunea este o mlastina, care prezinta structuri similare celor descrise de Platon, in scrierile sale din anul 360 i.Hr.

Dr. Richard Freund, care conduce Centrul Greenberg pentru studii iudaice de la Universitatea Hartford, a lucrat cu o echipa de oameni de stiinta spanioli, americani si canadieni pentru a examina o mlastina noroioasa din Spania, care a fost remarcata mai intai ca o posibila locatie pentru Atlantida, de catre un om de stiinta german folosind fotografii luate prin satelit in 2003, informeaza AvonPatch.

Expeditia lui Freund si rezultatele echipei sale sunt prezentate in noul film "Finding Atlantis" al canalului de televiziune National Geographic, care are premiera pe 13 martie, la ora 21.

Cum a facut Freund, care este cunoscut pentru sapaturile lui in locuri istorice din Orientul Mijlociu, dupa cum mentioneaza in cartea sa "Digging Through the Bible", sa se implice in incercarea de a gasi celebrul oras pierdut?

Totul a inceput in 2003 cu raportul unui om de stiinta german, care a vazut ceva ce seamana cu o structura circulara si cu o linie dreapta atasata la aceasta, pe o fotografie luata din satelit, care includea Parcul National Coto de Donana, o vasta zona mlastinoasa, situata la sud de Sevilla.

"Google Earth este unul dintre importantele instrumente arheologice de astazi," a declarat Freund, prezentand o imagine luata din satelit. Aratand spre structura circulara, el a spus: "Asta nu se intampla in mod natural."

In urmatorii ani, altii au presupus ca structurile vizibile pe imaginile din satelit au fost similare cu insula cu trei cercuri concentrice, cu o singura intrare si iesire descrisa de Platon in scrierile sale despre Atlantida, din anul 360 i.Hr. Platon a plasat, de asemenea, Atlantida langa "Stalpii lui Hercules," loc cunoscut astazi la Stramtoarea Gibraltar, care leaga Marea Mediterana de Oceanul Atlantic.

Mlastina, care este situata acum la mai mult de 100 de mile de Marea Mediterana, Freund a afirmat ca zona ar fi putut fi situata intr-un golf deschis, dar a fost colmatata de catre un tsunami sau de catre un alt dezastru natural. "Am devenit un expert in locuri care au fost colmatate," a spus Freund.

Din anul 1995, Freund a folosit o tehnologie utilizata frecvent in explorarea de petrol si de gaze pentru a examina zone, inainte de excavare. Freund si echipa sa au adus echipamentul in zona, in timpul lunilor cele mai uscate, in august si septembrie 2009.

Echipa a constatat prin cartografiere ca asa ceva nu se produce in mod natural. Echipa s-a bazat pe justificarea lui Platon, precum ca intregul oras ar fi putut fi ingropat de un cataclism si acoperit de noroi.

Filmul de la National Geographic analizeaza, de asemenea, si alte locuri din intreaga lume care pretind ca ar fi resturi din vechea Atlantida, inclusiv in Grecia.

In plus, cartografierea stiintifica avansata si datarea cu carbon au confirmat activitati umane in acest loc cu aproximativ 4.400 de ani in urma. Colegii din echipa lui Freund au descoperit doua figurine in prima si a doua zi a calatoriei lor, care sunt "Astartes" sau imagini ale unei zeite feniciene cunoscute.

"Ce se intampla daca Atlantida a fost situata in Spania si originea civilizatiei nu este in Orientul Mijlociu, ci in Spania? Cred ca atlantii sunt parintii fenicienilor," a spus Freund.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...