Ce averi au lasat Marx, Darwin si Dickens

Sambata, 14 August 2010, ora 21:43
4046 citiri
Ce averi au lasat Marx, Darwin si Dickens

Charles Darwin si Charles Dickens au reusit sa stranga de-a lungul vietii o avere impresionanta pe care au lasat-o mostenitorilor sai. In schimb, Karl Marx a murit sarac nelasandu-le prea multe rudelor sale.

Averile lasate in urma de personalitati precum Charles Darwin si Karl Marx au fost incluse intr-o baza de date britanica, lansata online, informeaza Sify News.

Asadar, dusmanul capitalismului Karl Marx a murit in 1883 si i-a lasat fiicei sale 250 de lire sterline (aproximativ 23.000 de lire sterline, in prezent). Averea sa paleste in fata altor nume celebre, arata baza de date in care se afla testamentele a sase milioane de oameni care au trait in perioada 1861-1941.

In momentul in care a murit, Charles Darwin avea o avere de 146.911 lire (in prezent, ar valora in jur de 13 milioane de lire sterline). Charles Dickens avea o avere sub 80.000 de lire sterline (7,1 milioane de lire sterline, in prezent), cand a murit, in 1870.

In baza de date citata, unde sunt mentionate averile a circa 6 milioane de oameni, se mai arata ca valoarea medie a mostenirii unei persoane lasata prin testament in acea perioada era de 3.400 de lire sterline, in unele testamente figurand si mica suma de 10 lire.

Sunt incluse si alte nume celebre cum ar fi faimosul explorator al Antarcticii Ernest Shackleton. Avea si el o avere mica in momentul in care a decedat, in 1922: 556 de lire sterline, suma care in prezent s-ar ridica la 20.000 de lire sterline.

Se pare insa ca Ernest Shackleton a reusit sa stranga de-a lungul vietii o suma mult mai mare de bani, pe care insa a pierdut-o.

Averea personala a lui John Cadbury, supranumit "regele ciocolatei" se ridica la 43.773 de lire sterline cand a murit, in 1889, echivalentul din prezent al sumei de 4,2 milioane de lire sterline.

Creatorul lui Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, care a murit in 1931, a lasat o avere de 63.491 de lire sterline, adica 3 milioane de lire in prezent.

Lewis Carroll, autorul celebrei carti "Alice in Tara Minunilor" a lasat in momentul in care a murit, in 1898, 4.145 de lire, ceea ce in prezent reprezinta 450.000 de lire.

"Cred ca este bine pentru Karl Marx ca a avut numai 250 de lire sterline. Daca ar fi avut mai mult s-ar fi subminat, probabil, ideologia lui!", a declarat Dan Jones, cel care se ocupa de aceasta baza de date.

Nu doar testamentele personalitatilor pot fi gasite in aceasta baza de date, ci si detalii despre viata celor decedati.

"Oferim o buna sansa istoricilor care vor sa se documenteze despre anumite personalitati si familiile lor. In aceasta baza de date sunt detalii despre modul in care au trait, cum au facut avere si cum au murit", a mai declarat Dan Jones.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Darwin Dickens Marx averi, #mostenire personalitati baza date , #descoperire