Ce ne asteapta in urmatorii 100 de ani - prognozele uluitoare ale unui renumit fizician

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 22:07
10677 citiri
Ce ne asteapta in urmatorii 100 de ani - prognozele uluitoare ale unui renumit fizician
the telegraf

Realitatea depaseste de multe ori tot ceea ce s-a scris in domeniul SF. In urma cu 150 de ani autorii genului scriau despre calatorii subacvatice si corabii care plutesc in aer.

Acestea au devenit obisnuinta, de foarte mult timp. Uitandu-ne la dezvoltarea tehnologica de astazi, nu ne putem indoi ca ne asteapta un viitor cibernetic.

Anul acesta a fost publicat unul dintre cele mai ample materiale publicistice, volumul "Physics of the Future", care contine informatii despre ceea ce ne-ar putea astepta in urmatorii 100 de ani. Aceste prognoze nu sunt facute de un scriitor de fictiune, ci de profesorul universitar in fizica teoretica de la Universitatea din New York, Michio Kaku, informeaza Teen Problem.

Omul de stiinta se asteapta ca cele mai mari descoperiri sa fie facute, incepand cu anul 2030. Potrivit lui, nu este departe momentul aparitiei lentilelor de contact pentru conexiunea instant la Internet. Prototipul unui astfel de instrument revolutionar se afla in lucru, in acest moment, sub atentia unui profesor de la Universitatea din Washington.

Pentru aceeasi perioada, profesorul Kaku prognozeaza aparitia "organelor artiificiale de rezerva" pentru organismul uman. Progresele stiintifice de acum fac posibila productia de cartilaj uman, oase, piele, vase de sange, valve cardiace, trahee si altele. Asa ca nu ar trebui sa ne mire un astfel de scenariu.

Putin mai tarziu, umanitatea va fi capabila sa comunice telepatic. Cercetatorii sunt optimisti pentru ca si astazi oamenilor cu paralizii grave li se implanteaza in creier microscheme, cu ajutorul carora ei invata, prin puterea gandirii, sa scrie e-mailuri sa se joace pe calculator sau sa navigheze pe Internet. Inginerii Honda Corporation au creat un robot pe aceleasi principii.

Profesorul Kaku prognozeaza ca in 2070 vom putea readuce la viata animalele moarte. Specialistii au reusit deja sa cloneze un animal, dupa amprenta ADN recoltata din resturi ale cadavrului acestuia, la 25 ani de la moartea lui. A fost decriptat, de asemnea, si genomul omului de neanderthal, iar in mediile academice se vorbeste depre posibilitatea ca acesta sa fie readus la viata. In acelasi timp, se asteapta aparitia unor noi tehnologii care sa permita incetinirea imbatranirii omului.

In 2100 se vor indeplini visele cercetatorilor de a descoperi materia controlabila, ceea ce va permite obiectelor sa-si schimbe forma asemanator robotului din filmul "Terminator". Deja au fost create microcipuri asemanatoare, avand marimea capului unui ac de par. La schimbarea sarcinii electrice, acestea se pot regrupa luand alternativ forma unei hartii, apoi a unei furculite sau cutit.

Oamenii de stiinta spera ca la inceputul secolului 22 civilizatia umana sa castige lupta cu cancerul. Profesorul Kaku leaga aceste asteptari de marile descoperiri in materie de diagnosticare: cipurile ADN vor fi incorporate pana si in toalete, pentru a descoperi boala intr-un stadiu incipient.

In 2100 se preconizeaza ca oamenii vor convietui cu robotii. Potrivit cercetatorilor, peste 50 de ani vom fi martorii unor schimbarti radicale ale organismului uman cu ajutorul ingineriei genetice. Inteligenta umana va putea, de asemenea, trai intr-un organism complet artificial. In 2100 viata noastra cotidiana va fi populata de roboti destul de inteligenti. Atunci va inflori si turismul spatial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Michio Kaku, #previziuni 100 ani, #Michio Kaku previziuni, #profesor Michio Kaku , #descoperire