Cercetatorii confirma: Mintea poate fi controlata

Sambata, 31 Mai 2014, ora 20:14
4726 citiri
Cercetatorii confirma: Mintea poate fi controlata
Foto: Tools for Freedom

In timpul Razboiului Rece, atat Statele Unite cat si Uniunea Sovietica au efectuat experimente secrete de control al mintii. Acum, oamenii de stiinta au adus dovezi concrete ca acest lucru este posibil.

Stimularea electrica a unor regiuni specifice ale creierului a dus la controlul mintii, potrivit Examiner.

Wim Vanduffel si John Arsenault, impreuna cu Universitatea KU Leuven din Belgia si Massachusetts General Hospital, Statele Unite, au prezentat prima dovada de necontestat a acestui fenomen.

Testele efectuate pe maimute (macaci) au aratat preferintele acestora in alegerea a doua fotografii, care nu erau legate de nicio alta experinta naturala, cum ar fi nevoia de hrana sau de sex.

Stimularea electrica externa a zonei ventrale situate in mijlocul creierului a produs o inversare a alegerii, in toate testele realizate. Schimbarea alegerii poate fi considerata a fi impotriva vointei maimutelor.

Zona tegmentala ventrala a creierului produce un neurotransmitator numit dopamina, care s-a dovedit a fi implicat in sistemul de recompensa, la primate si la om.

Aceasta cercetare a reprezentat prima demonstratie fizica in care sistemul de recompensa existent in creier si in organism a fost initiat si controlat de zona ventrala tegmentala si a eliberat dopamina.

Cercetatorii afirma ca aceste noi cunostinte dezvoltate pot fi utilizate pentru manipularea mintii umane. Tehnologia actuala necesita introducerea unui electrod care sa fie plasat in creier pentru a stimula zona ventrala tegmentala.

Aceasta cercetare poate fi folosita de catre guverne, partide politice si agentii de publicitate pentru a manipula alegerile oamenilor din viitor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#controlul mintii dovedit, #prima dovada controlul mintii, #experimente controlul mintii URSS, #experimente secrete URSS SUA , #descoperire
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Totu-i sa bagi electrodu', p'orma minte-i sub control!