Cimpanzeii traiesc ca in "Totul despre sex"

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 17:25
4198 citiri
Cimpanzeii traiesc ca in "Totul despre sex"

Vorba ca "Ce face omul face si maimuta" era o noua sustinere in descoperirea ca viata cimpanzeilor se desfasoara dupa modelul personajelor din "Totul despre sex".

Sexul nu este de baza doar pentru cele patru prietene din celebrul serial american, conform studiului unei echipe de cercetatori din Leipzig, care a analizat comportamentul mai multor cimpanzei din Uganda, scrie The Telegraph in editia electronica de miercuri.

De exemplu, cand vine vorba de actul sexual, aceste animale comit "adulterul" fara cel mai mic zgomot, atunci cand simt ca este in preajma partenerul "de drept" al cimpanzeului cu care intretin actul sexual.

De asemenea, femela cimpanzeu poate alege sa isi "creasca" puii cu un mascul mai bine plasat in grup decat tatal progeniturilor.

Femela emite sunete in timpul actului sexual pentru a atrage alti masculi, dar poate deveni silentioasa daca in apropiere se afla rivalele ei. Masculii, dimpotriva, nu scot sunete in timpul actului sexual.

Cercetatorii au mai descoperit ca femela cimpanzeu pare sa fie preocupata sa intretina acte sexuale cu cat mai multi masculi, fara ca celelalte femele sa afle.

#sex, #cimpanzeu, #maimuta, #Sex and the City , #descoperire