Ce a provocat prabusirea vechilor regate din Biblie

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 23:39

   

Ce a provocat prabusirea vechilor regate din Biblie
Oamenii de stiinta din Israel si Germania au reusit sa descopere motivele prabusirii vechilor regate din Biblie, a tuturor marilor civilizatii, precum cea egipteana, miceniana din Grecia si Creta, dar si a Regatului lui Israel.

Cauzele prabusirii au fost schimbarile climatice, o perioada lunga de seceta, foametea si migratia in masa.

Intre anii 1.250 si 1.100 i.Hr., toate civilizatiile din regiunea estica a Mediteranei s-au prabusit, potrivit Haaretz.

Aceasta este concluzia studiului ce a durat trei ani si care a fost publicat in aceasta saptamana in revista Institutului de Arheologie al Universitatii din Tel Aviv.

Cercetatorii au forat pe fundul lacului Kinneret, cunoscut si sub denumirea de Marea Galileei, la 18 metri adancime si au prelevat probe din sedimentele gasite.

"Polenul este materialul organic care are cea mai mare durata de viata din natura. El a fost dus de vanturi si de curenti, depunandu-se in sedimentele subacvatice", a spus arheologul Dafna Langgut.

Datarea cu carbon a polenului a relevant o perioada de seceta severa intre anii 1.250 si 1.100 i.Hr. O alta transa de sedimente colectate de pe malul vestic al Marii Moarte a oferit rezultate similare.

Dafna Langgut a lucrat la studiu impreuna cu profesorii Israel Finkelstein de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, Thomas Litt de la Universitatea din Bonn, Germania si Mordechai Stein de la Universitatea Ebraica din Israel.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7341 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
creionu lu peste
Savant de renume mondial, le stie pe toate, avansat panala genunchiul broastei. Bai enciclopedicule singurul lucru la care esti doctor este injuratul oamenilor care scriu pe aici. In rest esti apa de ploaie. Culturnic din vichipedia. Neispravitule.
T. basilic
rank 5
Mihaita-ntai "dar acu vrei vrea cu oaste si razboi
ca sa ne certi" ?!
Gasesc absolut inapropriata asicierea termenului "culturnic" la Wikipedia, care un extraordinar instrument de vulgarizare a culturii a carui incidenta planetara o asemuiesc in plan local, cu "Biblioteca pentru toti".
Sa nu-mi spui ca esti aplecat cu sperenie si sfiala in incunabule si pergamente cat e ziua, ca ai mostenit Biblioteca Alexandrei pe care ai scos-o din foc precum americanul din articolul de azi, pachetul sau de cutii de bere.
nu vad ce faci pe ziare daca doar Enicliopediile "Universalis" si "Britannica" sunt la masura viziunilor tale.
Eu zic sa-ti scoti ochelarii de vedenii, sa ti-i pui pe aia de vedere si sa citesti cu mine aici, o traducere... Google :

"Between 1250 and 1100 B.C.E., all the great civilizations of the eastern Mediterranean – pharaonic Egypt, Mycenaean Greece and Crete, Ugarit in Syria and the large Canaanite city-states – were destroyed, ushering in new peoples and kingdoms including the first Kingdom of Israel"

"Intre 1250 și 1100 i.Hr., toate marile civilizații ale Mediteranei de Est - faraonice Egipt, Grecia miceniana și Creta, Ugarit in Siria și Canaan mare oras-stat - au fost distruse, inaugurand noi popoare și regate, inclusiv primul Regatul lui Israel."
Atata timp cat tara asta a mea si a ta si a lui Carandash are Minstru al Culturii un tarnacop, are drept Sef al Institului Cultural Roman o nicovala, in chip si forma de Minstru de Externe o ranga iar drept Prim Minstru un procuror de opereta, un impostor, un "fa-te faci", o coada de topor, un asasin contributia mea si a ta la efervescenta acestui site nu este decat un act de mare, imens patriotism cu mijloace slabe, desigur, cu putinul pe care o privire peste gard ni-l poate oferi, de dincolo de pestilenta aceasta de lume, de bahleala, de imputzittenia si de lenesa, domoala putrefactie pe care un soare generos si o inversunata contraselectie a volorilor acestui hoit care este cultura romana, prima victima, metodica molima a acestei cleptocratii burdusita de oua.
Te citesc cu placere Carrandash. Apreciez rasu-plansul tau, buna ta credinta.
In ce te priveste Mihai,
"Sa ne dai un semn si noua, de mila Mariei Tale !"
Marion
rank 5
Intre razboiul egourilor si fapte...
Vad ca fiecare se concentreaza aici pe a demonstra ca ceilalti "e" mai putin educati dect el/ea. Cand esti total lipsit de cunostinte in materie si nu ai nici o opinie personala, te iei de opiniile altora. Foarte putine comentarii cu privire la subiectul articolului.

Asadar si prin urmare, in primul rand, "concluzia" oamenilor de stiinta e de fapt o "supozitie." Ei afirma ca schimbari climaterice importante au cauzat aceste civilizatii asa numit biblice sa decada. Argumentul lor este, asa cum apare scris in articolul original:

"At the end of the Bronze Age – c. 1250-1100 B.C.E. - many eastern Mediterranean cities were destroyed by fire."
(La sfarsitul epocii bronzului - circa 1250-1100 inaintea erei curente - o multime de orase ale Mediteranei de est au fost distruse de foc.)

Unde e dovada lor ca aceste incendii au fost resultatul climei? Nu exista nici o alta dovada documentata in istoria omenirii ca saceta poate cauza orase intregi sa arda. Daca citim cu atentie insa unele texte introduse de scribi in Vechiul Testament, aflam ca sfarsitul acestor civilizatii sau mari orase a fost cauzat de ... razboi, si ca doamne-doamen al Bibliei (unul dintre ei) era un macelar de zile mari si ca ii placea sa rada de pe suprafata pamantului pe cei care nu i se supuneau si care nu il adulau.

Pentru a da un singur exemplu, cercetataorii nostrii afirma ca printre regatele care s-au prabusit din causa secetei a fost cel al Canaanitilor. Iata ce spune insa Biblia cu privire la Canaaniti in Numeri 1:3:

"Domnul a auzit glasul lui Israel, si a dat pe Canaaniti in mainile lui. Israelitii i-au nimicit cu desăvarsire, pe ei si cetătile lor; si locul acela l-au numit Horma (Nimicire deplină)."

Acum, Biblia nu e o carte de istorie credibila. Actualmente, exista cercetatori care afirma ca evenimentele nu s-au petrecut la timpul si in modul descris in Biblie, altii spun ca exista suficiente alte surse atestand acest razboi dinte israeliti si canaaniti. Si unii si altii sunt de parere insa ca, daca evenimentele nu s-au petrecut intocmai cum au fost descrise in Biblie, esenta faptelor e reala. Teoria secetei nu e decat o alternativa imaginata de anumiti oameni de stiinta, o fantezie la fel de lipsita de baze in realitate ca si multe dintre afirmatiile facute in Biblie.
Utilizator sters
Mah, TU, Ma_CCAITZA_Primuu'_Narrow_d ... :)):))
TU chiar esti BOLNAV, mah ... :))
Dedei pe Pagina lu' MAH_Talica de Comments ... :))

Ii scrii lui Sylvia ... "te XXTEAI cu Elevii
II infierezi pa Aia care, in Mintea ta STRAMTA (Narrow ... :)):))
"se gandesc DOAR la Mancare SI ... SEX ... :)):))"
si
NU se ... Self_Enjoy, like You, Amarashtean_MAN cu Igienic Paper USED ... :)):))
Bah, este ARS Bah, Ne_Putirintza ... :)):))
Vaaai de Capatzana ta Stramta, Narrow_d CARE_sti.

D'AIA injuri tu pe Toti ... :)):))

Oscilez intre
MILA
SCARBA
Grija sa NU te IAU pe Talpa ... :)):))
Forumacks !

Dati pe Mutra lui din Avatar si o sa va convingeti CE SUB_Sol COLECTOR Betonat are ASTA in Sufletu-i CHINUIT, Saracuu' de el.
Cititi-ii Comentariile OTRAVITE de Om care URASTE psiho_patologic pe TOATA Lumea ...

ASTA precis ca, dacă este Pensionar,
a FOST Sef de Temnita sau Bataus de Beciuri ... :)):))

DE CE am fi NOI, OAMENII Normali de Vina ca TU esti in AFARA ?
Te dai cu Lecturi, dai Lectii ...
Ca sa iti JUSTIFICI Ura de Cocalar, Pe OAMENI Normali. ...
Utilizator sters
Spanac ofilit capitalist!
Vechile regate au cazut pentru ca exploatarea claselor dominante nu a mai putut fi suportata de popoare, care fie au distrus aceste clase fie au emigrat.
Calamitatile naturale au grabit fenomenul, nu l-au determinat.
Utilizator sters
Nu are importanta
Inainte un regat ave a de la citeva sute de oameni la citeva mii. Insula Lesbos ( da , de unde vine numele lesbienelor ) avea 3 regate. E cum ar ave a astazi Dorohoi cam 7-8 regate !
Carrandash
rank 3
catre serviciul cenzura de la redactia com. ziare...
nestimabililor inestimabili,
am fost penalizat deoarece am avut curajul sa semnalez si sa infierez o practica curenta printre cei care semneaza drept redactori, editori, reporteri et ejusdem farinae amploaiati cu, sau fara malai, ai site-ului ziare.com.
personal, in cot ma doare de sanctiunea asta mare. ceea ce pot sa constat este faptul ca, asa cum scria Caragiale intr-unul din pamfletele sale, "minciuna sta cu regele la masa", in prezent copiatoria si plastografia stau cu redactia ziare in aceeasi casa si folosesc bratul inarmat al redactiei ziare .com - brat botezat vigilentzikka sekkurikka forfecikka cenzurikka pentru a ascunde adevarul trist si face basma kkurata un platograf copiaturist etern recidivir cheferist.
prekkum organilii trekkutului regim, inlocuit in prezent de cel mai bun, cinstit si kkorekkt guvern pe care l-a avut Romania vreodata - guvernul uslamist condus de prim-plagiatorul copy-lot dottore procurrore tonta viorel viktorarsch, organul de vigilenta cenzura de la ziare.com forfecheaza ADEVARUL si promoveaza habarnamismul, sfertodoxismul si infractiunile colaboratorilor de la ziare.com.
citez mai jos definitia plastografiei infaptuite de unul dintre colaboratorii de la ziare.com:
" PLASTOGRAFÍE, plastografii, s. f. Falsificare a unui document sau a semnăturii unui document; fals in acte publice. ♦ Document falsificat. – Din ngr. plastoghrafĩa.
Sursa: DEX '98 (1998) |"
p.s. nu cred ca, dupa anul 1998, definitia termenului "plastografie" s-a schimbat.
dar, cine stie cum sta Limba Romana intr-o tara condusa de un prim-plagiator....
Utilizator sters
T.basilic
problema cu carandasu este pur personala, unul din motive fiind limbajul infect utilizat de aia care au plecat din tara si cred ca au facut rahhatu praf.
In ceea ce priveste culturnicia iti dau si eu un citat:
"Wikipedia is written collaboratively by largely anonymous Internet volunteers who write without pay. Anyone with Internet access can write and make changes to Wikipedia articles, except in limited cases where editing is restricted to prevent disruption or vandalism. Users can contribute anonymously, under a pseudonym, or, if they choose to, with their real identity.
Administrators ("admins" or "sysops") have been approved by the community, and have access to some significant administrative tools. They can delete articles, block accounts or IP addresses, and edit fully protected articles."
Gasesti acolo articole ticaloase scrise de milogi a caror viziune colorata vireaza numai in verdele dolarului. pot sa iti dau si exemple.
Utilizator sters
TU vorbesti de Limbaj INFECT ?
Se simt jigniti Stafiloccoc_s ... :))

Bine ca te asezasi mai in Margine.
Sa NU te IA pe Talpi, the Phorumacks ... :))
Te cureti GREU, cu Solutii Scumpe ....
Comentariu inadecvat
Carrandash
rank 3
ba, ce fac eu este treaba mea mare si......
..., te pomenesti, ca tu esti ala care sta de sase la ce-mi iese mie dintre picioare. pe de alta parte, tin sa te anunt ca am socotit ca este mai bine sa fiu un om peste hotare decat sa traiesc in tara in care m-am nascut si in care presedintele ei se adreseaza cetatenilor cu apelativul "mai a.n.i.m.a.l.u.l.e. !" pentruca cel care vorbeste asa este "un om cu o.....mare" dupa cum a scris alta p.u.t.o.a.r.e. (stie el bine cine: ala care-i navetist de taie frunza la caiini pe marilii bulivare si obraz n'are).
cu tine insa este un caz mai special: tu esti mandru ca vietuiesti in minunata, pitoreasca si fascinanta tara a lu' "mai a.n.i.m.a.l.u.l.e." si vrei sa te dai si siret precum vulpea aia la struguri. realitatea este ca esti inciudat si amarat ca tu nu ai fost in stare de struguri dulci si gustosi sa ai parte peste hotare si ai parte numai de agurida din dotare. asa ca......
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
CHIAR ca esti DUS ... :)):))
Inuri, SCUIPI Mizerii și Mirosuri Pestilențiale, te iei de TOȚI ca Psihopatuu' și

TOT TU ești sincer convins ca ai Dreptate.
TIPIC.
Si cu Diagnosticuu' RAPID și PRECIS ... :)):))
in Schimb TU ai Mandrie.
NU te lasi calcat in Picioare.
AILALTII,
trebuie sa iți tolereze ȚIE Mizeriile, aruncate la Deruta, conform Lecțiilor de ... De_Stabilizare de GOLAN de Strada,

Bășcălia far' de Motiv si Argumente.
Ca un SCUIPAT la o Masa Festiva.
Sau, mai EXACT, ca o Flatulatie SONORA in Biserica, la miruit ... :)):)

Pai, NU ti-am scris ca MA feresc ?
Sa NU te IAU pe Tălpi ... :)):))
Utilizator sters
SI, zici TU ca ia crescut cu Guvernanta ?
F'o Bagaboanta ... :)):))
Rezultatele SE VAD.

Crez'ca era

Amanta lu' Tac'tuu' și TU trăgeai cu Ochiuu' prin Gaura Cheii și cu Mainile INTORCEAI Ceasuu', pe Rand.

De prea MULT ... INTORS de ... Ceas, făceai ȘI pe Ma_Talica.
De AIA ai asociat IREMEDIABIL
Orgasmele ... CEAS_ului ... :)):))cu Brown MATTERS si cu Hartia Igienica ...

Pentru Phorumacks care NU știu CE face ASTA la fiecare Postare a mea,
AIUREA'n Tramvai și complet in Afara,
și care pot considera excesive Răspunsurile mele,

le recomand sa citească Postările mele și Atacurile LUI de COCALAR Pshihopat.
TOLERATE cu Satisfacție MICA, da' in Schimb, băloasa si Ne_ȘTERSE de către ADMIN_s ...
Si Notate SUG_Gestiv de Nottacks de GARDA ...

Pe Gabieruu' l-AU STERS ... :)):))
MERCI !
Io LE-am scris deja, ca Io prefer APA si APOI Igienic Paper.
Da' DACA LE face Placere, voi tine Cont la Cazuu' cand se opreste APA ...
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
COCALARUU' tot Cocalar ... :)):))
CE poate IESI din GURA Scormonitorului in ... Materii MARONII ?

TOT ... :)):))
Utilizator sters
Si, ca sa INCHEI, daca si Ala SI Admin_s se astampara ...
IMI TAIE Comentariile ?

Am AC de Cojocuu' LOR.
Or sa regrete ca m-au BLOCAT.

Mai BINE era Pe_Ziare.KRONKY.com, ca UDMR in Parlament, decat in Afara ... :)):))
Uiati-va-ti la un Exemplu de COCKALLAR_Ness militant si ...olfactiv CRÂNCEN ...

http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/documente-secrete-schimba-istoria-cavalerilor-templieri-1264299

Si, CITIȚI Postările lui la COMENTARII ...
ESTE exact CE scriu Io.

ASA este cand ești educat de Guvernante Bagaboante ... :))
Poate SERVITOARE ...

La Fel ca SI Regele GOLAN Carol CARAIMAN care a fost "EDUCAT" inclusiv in His Koor,
de către un Profesor la Peleș, SOCIALIST la Vedere ...

ALA l-a invățat sa URASCĂ Romania și ROMANII.
Si sa DISTRUGĂ Romania MARE.
Ceea CE a SI reusit, in 1940.

Cu Concursul "Patriotilor" Romani, CCazaturi COCALARE, convinse ca SI ASTA, ca EI au Dreptate ...

NICI o Aluzie la Prezent ... :)):))
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Pe TINE te-a ... in Gura ... :)):))
Guvernanta lu' Tac'tuu' ... :)):))
Ti-a APLICAT-o pe Gura, ca un Plasture.
Da' NU numai pe DANSA Danșii ... :)):))

SI O Alta ... Vecinătate.
De ATUNCI ai rămas ... Sensibilos la MATERII Maronii ... :)):))
NICI NU iți mai dai Seama ... :)):))
TOT ce faci și SCRII arata ca o Mărturisire ... :))

Amarashtean Jalnic și ... COCALAR, desigur ... :)):))
Caz Patologic de SCATOLOGIE Cronica.
Mai spala-te pe Maini și Gura, macar cand apari in PUBLIC.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor