Ziare.com

Creatia lui Dumnezeu, un Univers in descompunere

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 08:56

   

Creatia lui Dumnezeu, un Univers in descompunere
Ceea ce Dumnezeu a creat se descompune. Este ceea ce observa si astronomii: comete care se dezintegreaza, stele care mor si planete care isi pierd energia.

Principalele teorii cosmologice sustin ca ordinea care se gaseste in Univers vine de la inceputul haotic. Intr-un astfel de scenariu, materia si energia au fost imprastiate si s-au reunit apoi sub forma unor structuri. O noua teorie sustine ca, din contra, inceputul ar fi fost unul foarte organizat. Imaginile obtinute de NASA, in care apare o nebuloasa denumita "minge de cristal" ofera indicii in legatura cu organizarea Universului, informeaza Pravda.

Imaginile cu aceasta nebuloasa au fost facute publice in data de 17 noiembrie si nu indica faptul ca ordinea a rezultat din haosul initial, ci invers. Intre anii 2004-2009, sonda spatiala Cassini a obtinut multe informatii in legatura cu planeta Saturn. Prin analizarea acestor date, oamenii de stiinta au dedus faptul ca energia emisa de Saturn a scazut in 2009 cu 2% fata de 2005.

Imaginile obtinute cu cometa Hartley 2 arata ca ea se dezintegreaza treptat. Pana acum s-a constatat ca asemenea evenimente indica o degradare si nu formarea unor sisteme sau planete. Nu s-a descoperit inca nasterea unei comete, a unei planete sau a unei stele.

Ele au luat nastere undeva in trecut si acum isi pierd din putere, din masa sau explodeaza, asa cum fac stelele. Chiar Biblia mentioneaza, in Geneza 1:16, ca "Dumnezeu...a facut stelele" in a patra zi a Creatiei.

In Iesirea 20:11 se spune clar ca Dumnezeu si-a oprit Creatia la scurt timp dupa acest moment: "Ca in sase zile a facut Domnul cerul si Pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o". Suntem, asadar, martorii unui Univers in degradare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5414 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Chiar si numai pentru acest motiv, relatarea biblică despre creatie merită respectul nostru profund."

Numai ca pe langa asta, iudeii au creat un lant de povesti prin care au facut din crestini si musulmani sclavii unor religii care au dus la ura, infurntari si crime in numele Creatorului sau profetului respectiv.

 

 

@ tataie2010

Conform Bibliei, Dumnezeu transforma energia in materie si invers si fara pierderi, si fara explozii... Tot El, de ex. transforma 'pasnic' o materie intr-alta, o energie intr-alta..., si chiar 'in castig', "dupa buna placere a voiei Sale"... Ca linie generala, de la caderea in pacat, si omul si Universul au intrat in devolutie, suferind degradarea, pana in punctul "omega", punct in care vor fi create ceruri noi si un pamant nou, si se va reintra pe 'fagasul' vesniciei cu creatie noua, bazata pe legi noi...

 

 

Ambigua, exemplul tau, spunand ca "cuvantul s-a facut trup" nu sugereaza nicidecum

ca "energia s-a facut materie"..., fiindca "Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu". Dumnezeu Fiul nu este "o energie" bre...!

 

 

Westrop, ca de obicei, pui in aceeasi 'oala' religiozitatea cu credinciosia, politica si filozofia...

N-ai de gand sa mai avansezi, sau iti placi de te complaci...?!

 

 

Cine studiaza cu atentie Biblia, va constata

ca in ea sunt prezentate si forme de energie necunoscute omenirii de azi...
Cel mai important 'lucru' este insa faptul ca 'lumea materiala' este supusa si controlata de 'lumea spirituala'!

 

 

continuare

Semnificativ este faptul că si procesul invers este posibil. "Energia se transformă in materie cand particulele subatomice se ciocnesc cu viteze mari, creand noi particule mai grele“, explică The World Book Encyclopedia. Oamenii de stiintă au realizat acest proces la scară redusă, folosind masini uriase numite acceleratoare de particule, in care particulele subatomice se ciocnesc cu viteze fabuloase, dand nastere la materie. "Noi repetăm unul dintre miracolele universului: transformarea energiei in materie“, a explicat fizicianul dr. Carlo Rubbia, laureat al Premiului Nobel.
"Asa este, dar ce legătură există intre aceste informatii si relatarea despre creatie din Biblie?“, ar putea intreba cineva. Biblia nu este in sine un manual stiintific, totusi ea s-a dovedit a fi o carte de actualitate si in armonie cu faptele stiintifice. De la inceput pană la sfarsit, Biblia indreaptă atentia asupra Celui care a creat intreaga materie din univers, cel mai mare Savant (Neemia 9:6; Faptele 4:24; Apocalipsa 4:11). In plus, ea arată in mod clar care este relatia dintre energie si materie.
De exemplu, Biblia le face cititorilor următoarea invitatie: "Ridicati-vă ochii in sus si vedeti. Cine a creat aceste lucruri? Este Acela care face să iasă armata lor după număr, care le cheamă pe toate pe nume. Datorită abundentei energiei dinamice, el fiind si viguros in putere, nici unul dintre ele nu lipseste“ (Isaia 40:26, NW). Da, Biblia spune că o sursă de energie dinamică extraordinar de mare — Creatorul — a determinat aparitia universului material. Această afirmatie concordă in totalitate cu tehnologia modernă. Chiar si numai pentru acest motiv, relatarea biblică despre creatie merită respectul nostru profund.

 

 

legea lui Lavoisier

In secolul al XVIII-lea, savantul Antoine-Laurent Lavoisier a studiat greutatea materiei. El a observat că, după producerea unei reactii chimice, masa substantei obtinute este egală cu suma maselor substantelor care au intrat in reactie. De exemplu, dacă ardem hartie in prezenta oxigenului, masa cenusii si a gazelor rezultate este egală cu masa hartiei dinainte de a fi arsă si a oxigenului consumat. Lavoisier a propus elaborarea unei legi: "legea conservării masei sau a materiei“. In 1910, The Encyclopædia Britannica a dat următoarea explicatie: "Materia nu poate fi nici creată, nici distrusă“. Afirmatia părea logică, cel putin la vremea aceea.
Cu toate acestea, explozia din 1945 a unei bombe atomice peste orasul japonez Hiroshima a scos la iveală o carentă a legii lui Lavoisier. In timpul unei asemenea explozii a unei mase supercritice de uraniu se formează substante diferite, insă suma maselor acestora este mai mică decat masa uraniului initial. De ce această pierdere? Deoarece o parte din masa uraniului se transformă intr-o explozie puternică de energie.
O altă carentă a legii lui Lavoisier referitoare la conservarea materiei a iesit la iveală in 1952, odată cu explozia unui mecanism termonuclear (bomba cu hidrogen). In acea explozie, atomii de hidrogen s-au combinat formand heliu. Totusi masa heliului rezultat a fost mai mică decat masa hidrogenului initial. O parte din masa hidrogenului s-a transformat intr-o energie explozivă, rezultatul fiind o explozie mult mai distrugătoare decat cea produsă de bomba lansată asupra Hiroshimei.
Asa cum au demonstrat aceste explozii, o cantitate mică de materie echivalează cu o enormă cantitate de energie. Această relatie dintre materie si energie explică puterea soarelui, care contribuie la mentinerea vietii si a sănătătii noastre. Care este această relatie? Cu aproximativ 40 de ani inainte, in 1905, Einstein a dedus existenta unei relatii intre materie si energie. Multi cunosc ecuatia lui: E=mc2. Imediat după ce Einstein a stabilit această relatie, oamenii de stiintă au putut să explice de ce soarele continuă să strălucească de miliarde de ani. In interiorul soarelui au loc incontinuu reactii termonucleare. Astfel, in fiecare secundă, soarele transformă circa 564 de milioane de tone de hidrogen in 560 de milioane de tone de heliu. Aceasta inseamnă că aproximativ 4 milioane de tone de substantă sunt transformate in energie solară, din care o infimă parte ajunge pe pămant si intretine viata.

 

 

tataie2010

Fundamentata expunere, felicitari!
Energia de care vorbesti, era binecunoscuta sfintilor parinti, de sute de ani, nu direct din Biblie, ci din Sfanta Traditie. Se numesc energiile necreate ale divinitatii. In Biblie sunt mentionate in mod alegoric, la nivelul de intelegere a omului de atunci. Aceste energii sunt deseori asimilate cu lumina sau cu cuvantul, "cuvantul" avand un sens peiorativ.
Ex:
1."Si cuvantul s-a facut trup", energia s-a facut materie.
2."In luminae Tuo videbimus lumen", in traducere "In lumnina Ta, vom vedea lumina.
Alegoric, daca recitim pasajele biblice legate de lumina, "pe care intunericul inca nu a cuprins-o", si le punem alaturi de cunostintele noastre actuale despre lumina, materie, materie si energie intunecata, avem destule teme de dezbateri si de reflexie...

 

 

a nu se confunda Dumnezeu si religiile inventate de oameni

"El exista si nu tace" spune titlul unei carti a lui Francis Schaeffer. Singurul care a venit din lumea spirituala este Isus Hristos, din pacate dupa 2000 de ani oamenii au ramas cu religii si nu cu Dumnezeu. Richard Dawkins, cel mai mare evolutionist, raspunde lui Ben Stein, "cum ar reactiona daca dupa moarte l-ar intalni pe Dumnezeu?" - "i-as spune de ce te-ai ascuns atat de bine"
Deci, daca noi nu sintem interesati sa il cunoastem pe Dumnezeu, creatorul universului si a vietii, cum putem sa spunem ca stim originea si scopul vietii!?

 

 

MACAR DE AR FI ASA CE SA COMPUS SA SE DESCOMPUNE

E MAI BINE PTR TOTII.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor