Ziare.com

Descoperire istorica: Potopul din Biblie a existat, posibil si Arca lui Noe (Video)

de George Titus Albulescu
Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 23:59

   

Descoperire istorica: Potopul din Biblie a existat, posibil si Arca lui Noe (Video)
Arheologul Robert Ballard, care a descoperit Titanicul scufundat, sustine ca potopul din Biblie s-a intamplat cu adevarat acum 12.000 de ani. Apreciatul oceanograf spune ca a gasit dovezi in acest sens, care ar putea adeveri si povestea Arcei lui Noe.

Un potop de proportii biblice, la fel ca in relatarea despre Arca lui Noe, s-ar fi putut petrece cu adevarat, potrivit Daily Mail.

Robert Ballard sustine ca echipa sa de cercetatori a descoperit dovezi care indica faptul ca potopul descris in Biblie se bazeaza pe evenimente reale. El a investigat o teorie controversata a doi oameni de stiinta de la Universitatea Columbia, care afirma ca a existat un potop in regiunea Marii Negre.

Intr-un interviu acordat ABC News, Ballard a afirmat ca in urma cu aproximativ 12.000 de ani o mare parte din lume a fost acoperita de gheata si Marea Neagra a fost un lac de apa dulce, inconjurat de terenuri agricole.

Dar cand ghetarii au inceput sa se topeasca intr-o perioada de incalzire a Pamantului, in jurul anului 5.600 i.Hr., apa s-a indreptat spre oceanele lumii. Acest lucru a provocat inundatii in toata lumea si apa a curs ca o cascada prin Stramtoarea Bosfor din Turcia spre Marea Neagra.

Cercetarile sale au urmat unui studiu realizat in anul 1997 de Willaim Ryan si Pitman Walter, care bazandu-se pe dovezi arheologice, au afirmat ca "10 mile cubice (41 de kilometri cubi de apa -n.red.) au cazut in fiecare zi" si potopul a continuat cel putin 300 de zile.

O suprafata de mai mult de 155.000 de kilometri patrati de teren a fost inundata si nivelul lacului de atunci al Marii Negre a crescut cu sute de picioare (1 picior=0,3048 metri -n.red) dupa fuziunea cu Marea Mediterana, declansand migratii in masa ale animalelor din intreaga Europa.

Potrivit studiului, forta apei a fost de doua sute de ori mai mare decat a Cascadei Niagara si a maturat totul in calea sa.

Echipa lui Ballard a gasit un tarm vechi, care se crede ca este dovada unui astfel de eveniment. Povestea dezastrului a fost transmisa din generatie in generatie si a inspirat in cele din urma relatarea biblica a lui Noe.

Ballard este cel care a condus echipa internationala ce a descoperit epava Titanicului in anul 1985. El spune ca nu crede ca va gasi vreodata Arca lui Noe.

Cu toate acestea, sustine ca a descoperit dovada ca intreaga lume a fost inundata. Ballard si echipa sa se vor intoarce pentru cercetari in Turcia, in vara viitoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu e vorba nicidecum despre confirmarea potopului biblic,

ci despre un posibil eveniment local care ar fi putut servi ca inspiratie literatilor antici. Posibil, "ar fi putut", literatura luata drept stiinta, etc.

Se pare ca Google nu traduce destul de bine pt Albulescu, ii recomand lectii de limba romana cu toarasul licurici hahaha

 

 

aberati si minciuni

biblia (cuvintul lui Dumnezeu) spune foarte clar ca potopul a fost aproximativ acum 4000 de ani si tot pamintul a fost acoperit cu apa,si cei mai inalti munti(probabil erau mai mici decit cei din ziua de azi).Deci orice teorie care este in dezacord cu biblia sint decit visuri nu realitate.

 

 

Perfect posibil,

Dar informatia e veche.

 

 

Sunt multe confirmari

Exista o lunga lista cu diversi cercetatori care s-au ocupat de Arca lui Noe.
Cele mai recente descoperiri au fost ale unor cercetatori chinezi si turci,deci care sunt si obiectivi,neputand fi acuzati de influente religioase cu inspiratie biblica.
Relicvele gasite de acestia, adica niste bucati de lemn au fost gasite ingropate intr-o zona situata la 4.000 de metri altitudine. Ca sa se convinga de autenticitatea lor, exploratorii au testat bucatile despre care spun ca sunt parte din Arca lui Noe, cu carbon 14.In urma analizelor de laborator s-a constatat ca vechimea lor este 4.800 de ani, ceea ce inseamna ca dateaza cam din aceeasi perioada cand ar fi avut loc evenimentele relatate in Biblie.

 

 

nu exista absolut nici o confirmare,

n-are cum, e o absurditate. Vorbesti aiurea.

Sint suficiente/numeroase dovezi ca planeta NU a fost acoperita de ape acum vreo 5000 de ani asa cum pretinde literatura biblica.

Este evident ca Noe n-ar f putut baga intr-o nava de citiva metri cite o pereche din toate vietatile pamintului asa cum pretinde literatura biblica, poti sa testezi singur hahaha. Potopul biblic e o poveste de adormit copiii.

 

 

@Secta iheu-Promotia Goagal

Tu ai propriul motor de cautare,Gogoman,dar si asta este defect.

 

 

toarasu cititor de ziare care te crezi educat,

te anunt ca insultele nu sint argumente. Am facut o observatie pe care un om normal o face si din avion, iar tu injuri crestineste.

Am o parere proasta despre crestini, iar tu esti un exemplu excelent in acest sens. Bucura-te ca esti exemplu "excelent" hahaha

Sa nu uit: dumnezeu exista la fel de tare ca zeus, krishna si alah. Acum mediteaza hahaha

 

 

Aha, v-am prins cu fofirlica !!! Hahaha. Admiteti ca Arca lui

Noe ar putea fi ingropata sub milul Dimbovitei, nu? Din lemnul extras din arca a luat nastere si fabrica de chibrituri, acum desfiintata de comunistii astia inculti. Coresct? hahaha. Stiam eu ceva!

 

 

Tot ce a fost scris in Biblie este adevarat 100%

cine nu crede asta-i treaba lui,el pierde .Cuvintul Domnului este adevar , este viu pentru toti cei ce vor sa-l asculte .

 

 

da d-lor Arca lui noe a existat si a fost facuta..

da d-lor Arca lui Noe a existat si a fost facuta..din lemn de Gofer. Acum vin informatii suplimentare?? de ce nu studiati si manuscrisele de la Marea moarta???
In orice caz indiferent de ce credeti ,Biblia este adevarata!! si Exista un singur Dumnezeu!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor