Ziare.com

Comori incredibile descoperite in sarcofage din Egipt, vechi de 2.500 de ani

de George Titus Albulescu
Luni, 10 Februarie 2014, ora 22:42

   

Comori incredibile descoperite in sarcofage din Egipt, vechi de 2.500 de ani
Arheologii au facut noi descoperiri uimitoare in provincia Dakahliya din nordul Egiptului. Cercetatorii au gasit, printre altele, o mumie egipteana bine conservata si sute de obiecte funerare, inclusiv o masca mortuara din aur.

Intr-un vechi mormant, arheologii au descoperit un sarcofag de calcar si o colectie de 180 de figurine ushabti, potrivit Ancient Origins.

Noile sapaturi au dezvaluit trei ramasite umane si sute de obiecte funerare si amulete rare. Doua sarcofage din calcar contineau in interior mumii.

Intr-unul din sarcofage, mumia era acoperita cu o masca mortuara din aur si decorata cu un text scris cu hieroglife. Acesta continea cartusul regelui Psamtiak I din dinastia a 26-a.

In interior s-au gasit 14 amulete si 300 de figurine ushabti. Cea mai importanta amuleta a fost una care descria o trinitate a trei zei egipteni antici: Amun, Horus si Neftis.

In al doilea sarcofag, arheologii au descoperit o alta mumie, precum si o cutie de lemn cu 286 de figurine ushabti si 29 de amulete, printre care si un scarabeu sub forma de inima, un simbol sacru pentru egipteni.

O alta descoperire rara a fost un mormant mastaba de la Tel El-Tabila, o necropola veche din perioada egipteana tarzie (712 - 323 i.Hr.). Un astfel de mormant este unul egiptean antic si care a fost construit cu orientarea nord-sud, care era esentiala pentru egipteni.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor