Creatia lui Dumnezeu, un Univers in descompunere

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 08:56
6622 citiri
Creatia lui Dumnezeu, un Univers in descompunere
Foto: teachers.greenville.k12.sc.us

Ceea ce Dumnezeu a creat se descompune. Este ceea ce observa si astronomii: comete care se dezintegreaza, stele care mor si planete care isi pierd energia.

Principalele teorii cosmologice sustin ca ordinea care se gaseste in Univers vine de la inceputul haotic. Intr-un astfel de scenariu, materia si energia au fost imprastiate si s-au reunit apoi sub forma unor structuri. O noua teorie sustine ca, din contra, inceputul ar fi fost unul foarte organizat. Imaginile obtinute de NASA, in care apare o nebuloasa denumita "minge de cristal" ofera indicii in legatura cu organizarea Universului, informeaza Pravda.

Imaginile cu aceasta nebuloasa au fost facute publice in data de 17 noiembrie si nu indica faptul ca ordinea a rezultat din haosul initial, ci invers. Intre anii 2004-2009, sonda spatiala Cassini a obtinut multe informatii in legatura cu planeta Saturn. Prin analizarea acestor date, oamenii de stiinta au dedus faptul ca energia emisa de Saturn a scazut in 2009 cu 2% fata de 2005.

Imaginile obtinute cu cometa Hartley 2 arata ca ea se dezintegreaza treptat. Pana acum s-a constatat ca asemenea evenimente indica o degradare si nu formarea unor sisteme sau planete. Nu s-a descoperit inca nasterea unei comete, a unei planete sau a unei stele.

Ele au luat nastere undeva in trecut si acum isi pierd din putere, din masa sau explodeaza, asa cum fac stelele. Chiar Biblia mentioneaza, in Geneza 1:16, ca "Dumnezeu...a facut stelele" in a patra zi a Creatiei.

In Iesirea 20:11 se spune clar ca Dumnezeu si-a oprit Creatia la scurt timp dupa acest moment: "Ca in sase zile a facut Domnul cerul si Pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o". Suntem, asadar, martorii unui Univers in degradare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dumnezeu Creatie Geneza, #Biblia Iesire Univers, #comete stele planete , #descoperire