Creatură ascunsă de 16 milioane de ani, găsită miraculos: Descoperire de necrezut, în premieră mondială VIDEO

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 02:25
24122 citiri
Creatură ascunsă de 16 milioane de ani, găsită miraculos: Descoperire de necrezut, în premieră mondială VIDEO
Creatură descoperită după 16 milioane de ani FOTO: Live Science

Creatura descoperită de oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din New Jersey, Statele Unite este de-a dreptul uimitoare, ea având opt picioare cu gheare la capăt, un creier și un sistem nervos central. Seamană cu un urs de mare, fiind găsită cu mare noroc într-un chihlimbar dominican vechi de 16 milioane de ani.

Aceste animale minuscule se numesc tardigrade și ele trăiesc în mod obișnuit în apă, dar este cunoscută capacitatea lor de a supraviețui chiar și în cele mai extreme medii. Este doar a treia fosilă descoperită vreodată pe Pământ, iar aceasta reprezintă o nouă specie, care a fost denumită Paradoryphoribius chronocaribbeus, potrivit CNN.

Astfel de viețuitoare nu depășesc dimensiunea de un milimetru, ele fiind cele mai mici animale cunoscute pe planeta noastră, care dispun de picioare. Toate componentele corpului creaturii descoperite sunt incredibil de bine conservate în noul exemplar fosil, până și ghearele sale minuscule.

”Descoperirea unei tardigrade fosile este cu adevărat un eveniment care se petrece o dată într-o generație. Ceea ce este atât de remarcabil este faptul că tardigradele sunt o descendență străveche omniprezentă, care a văzut totul pe Pământ, de la dispariția dinozaurilor până la colonizarea terestră a plantelor”, a spus Phil Barden, profesor de biologie la Institutul de Tehnologie din New Jersey și autorul principal al studiului.

”Cu toate astea, ele sunt ca o filiație fantomă pentru palentologi, care nu au aproape nicio înregistrare fosilă. Descoperirea unor fosile de tardigrade reprezintă un moment extraordinar, în care putem vedea empiric progresul lor din istoria Pământului”, a afirmat cercetătorul.

Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Creatura descoperită are numai 559 de micrometri, conform Daily Mail, iar ea a permis oamenilor de știință să vadă aspecte evolutive, care nu sunt prezente în tardigradele moderne, ceea ce înseamnă că pot înțelege modul în care s-au schimbat de-a lungul a milioane de ani.

Inițial, cercetătorii nici măcar nu au observat creatura din chihlimbar. ”Este o pată minusculă pe chihlimbar. Ea a fost ascunsă într-un colț, cu trei specii de furnici diferite, pe care laboratorul nostru le studiase, dar ea nu a fost descoperită luni de zile”, a adăugat Barden.

Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO

Noua specie este prima fosilă din familia modernă Isohpsibioidea de tardigrade, descoperită în mediile marine și terestre. Aceste animale ciudate au supraviețuit la cinci evenimente de extincții în masă, pe Pământ.

Ele au rezistat chiar și unei călătorii în spațiu în 2007, când au fost expuse vidului spațial și radiațiilor solare dăunătoare, reușind să supraviețuiască și să se reproducă după întoarcerea pe Pământ.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#creatura marina, #descoperire stiintifica, #animale marine, #vietuitoare congelata zeci ani, #descoperire uluitoare , #descoperire