Creatură necunoscută cu 30 de tentacule descoperită pe fundul oceanului. A fost filmată în premieră mondială VIDEO

Joi, 12 August 2021, ora 02:11
23924 citiri
Creatură necunoscută cu 30 de tentacule descoperită pe fundul oceanului. A fost filmată în premieră mondială VIDEO
Animal marin necunoscut descoperit în Oceanul Atlantic FOTO: NOAA

Oamenii de știință de la Adminsitrația Națională Oceanografică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite au rămas stupefiați să descopere o creatură nemaivăzută pe fundul Oceanului Atlantic. Expediția, care s-a desfășurat între 30 iunie și 29 iulie 2021, a călătorit de-a lungul coastei estice a Americii.

”Specia nedescrisă” de niciun atlas biologic a fost inclusă în categoria Poralia, creatura ciudată fiind o meduză nemaiîntâlnită până acum de cercetători. Ea are un corp sub formă de disc de culoare roșie, cu 30 de tentacule subțiri, potrivit Daily Mail.

Această meduză a fost doar una dintre ”mai multe animale nedescrise sau necunoscute”, descoperite la o adâncime de peste 700 de metri, pe fundul Oceanului Atlantic, fiind filmată pentru prima dată în lume.

Biologii au surprins, de asemenea, imagini cu hidrozoane, care sunt legate de meduze și corali. Expediția s-a derulat de-a lungul coastei de est a Statelor Unite, avaând ca scop căutarea unei vieți marine nemaivăzute, care există la sute și chiar la mii de metri sub suprafața oceanului.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

Cercetătorii NOAA au folosit un vehicul acționat de la distanță (ROV) și care poate coborî la adâncimi cuprinse între 250 și 4.000 de metri. Mini-summersibilul ar o lungime de 3 metri, o lățime de 2 metri și o greutate de 1,5 tone.

Meduza roșie nemaivăzută a fost observată de Quinn Girasek, un stagiar de la NOAA, care a asistat la cercetare. ”Am văzut mai multe familii de animale nedescrise și potențial specii noi”, a spus Girasek.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

#descoperire animal marin, #animal marin, #meduza ocean, #animal nemaivazut, #specie rara , #descoperire