Cristalele timpului concepute de Google, o nouă formă a materiei: Poate fi cea mai mare descoperire din vremea noastră VIDEO

Luni, 02 August 2021, ora 22:45
18840 citiri
Cristalele timpului concepute de Google, o nouă formă a materiei: Poate fi cea mai mare descoperire din vremea noastră VIDEO
Cristalele timpului, o nouă formă a materiei FOTO: The Next Web

Într-o lucrare publicată recent, cercetătorii de la Google, în colaborare cu fizicieni de la Universitățile Stanford și Princeton au anunțat că au creat primul cristal al timpului, în interiorul unui computer cuantic.

Oamenii de știință ar fi conceput o nouă formă a materiei în patru dimensiuni, iar cristalul timpului reprezintă un obiect ale cărui părți se mișcă într-un ciclu regulat, repetitiv, susținând această schimbare constantă, dar fără a folosi niciun fel de energie, potrivit Arxiv.

”Consecința este uimitoare: se evită a doua lege a termodinamicii”, a spus Roderich Moessner, director al Institutului Max Planck pentru fizica sistemlor complexe din Dresda, Germania.

Cristalele timpului sunt primele obiecte care ”sparg” spontan ”simetria de translație a timpului”, regula obișnuită conform căreia un obiect stabil va rămâne același de-a lungul vremii.

Cristalul timpului reprezintă o nouă categorie a fazelor materiei. Toate celelalte cunoscute, cum ar fi apa sau gheața, se află într-un echilibru termic: atomii lor s-au constituit într-o stare cu cea mai mică energie permisă de temperatura ambiantă, iar proprietățile lor nu se schimbă în timp.

Astfel, cristalul timpului reprezintă prima fază ”din afara echilibrului”: are o ordine și o stabilitate prefectă, în ciuda faptului că se află într-o stare de excitare și evoluție.

”Acesta este doar un nou spațiu complet, la care lucrăm în prezent”, a spus Vedika Khemani, un fizician de la Universitate Stanford, co-autor al lucrării, împreună cu echipa de la Google.

Cristalele timpului puse într-un computer cuantic și utilizarea acestora pentru a conduce procesele acestui tip de calculator ar putea îndeplini o funcție incredibilă: asigurarea coerenței cuantice.

Fizicienii susțin o teorie neobișnuită posibilă: Oamenii trăiesc în universuri paralele VIDEO

Însă, descoperirea celor de la Google și a celorlalți cercetători de la universități de prestigiu din lume reprezintă doar primii pași în acest domeniu. Aceste rezultate stabilesc o abordare pentru a studia fazele de neechilibru ale materiei, pe procesoarele cuantice actuale.

Dacă Google a creat cristalele timpului, acest fapt ar putea accelera calendarul pentru descoperirile privind calculul cuantic de la gândirea ”poate niciodată” la ”poate în câteva decenii”, chiar în timpul vieții noastre.

Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate”

La ce s-ar putea folosi în viitor cristalele timpului? Google a făcut odată predicții îndrăznețe privind informatica cuantică, asta incluzând îmbunătățirea performanțelor bateriilor, fabricarea medicamentelor, vaccinuri eficiente și producerea unor îngrășăminte mai eficiente.

#cristalele timpului, #Google, #descoperire Google, #cristalul timpului, #computer cuantic, #tehnologie cuantica , #descoperire