Descoperire de răsunet a astronomilor: ”Evrika!”, am găsit apă pe o galaxie din univers VIDEO

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 02:00
14579 citiri
Descoperire de răsunet a astronomilor: ”Evrika!”, am găsit apă pe o galaxie din univers VIDEO

Astronomii de la Universitatea Ilinois din Statele Unite au făcut o descoperire impresionată, folosind telescopul radio terestru ALMA de la Atacama, Chile. Ei au găsit apă într-o galaxie din univers, aflată la 12,88 de miliarde de ani-lumină de Pământ, fiind cea mai îndepărtată detecție de până acum.

Un număr important de molecule de apă, formate din atomi de hidrogen și oxigen, a fost descoperit în galaxia uriașă denumită SPT0311-58, care datează de când universul avea doar 780 de milioane de ani, conform oamenilor de știință, scrie Daily Mail.

Acest aspect sugerează că ”universul molecular a început să se dezvolte foarte devreme”, au concluzionat astronomii, trecând rapid de la heliu și hidrogen, sau hidrură de heliu, la combinații mai complexe.

Elementele chimice mai grele decât heliul și hidrogenul sunt topite în miezul unei stele, pe măsură ce aceasta ajunge la sfârșitul vieții sale. Cercetarea arată că primele stele apărute în univers s-au format, au murit, iar colapsul lor a produs molecule, în decurs de 800 de milioane de ani.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Iar procesul de evoluție a cosmosului a condus la tot ceea ce știm astăzi despre univers, inclusiv Pământul, Soarele, Sistemul Solar și omenirea însăși.

Regiunea în care au fost descoperite moleculele de apă este formată din două galaxii și a fost observată pentru prima dată de oamenii de știință de la telescopul ALMA în 2017. Aceasta se găsește la o distanță de 12,8 miliarde de ani-lumină de Pământ, ceea ce înseamnă că lumina pe care o vedem este de acum 12,8 miliarde de ani din trecut, într-un timp cunoscut sub numele de Epoca Reionizării.

Fenomen extrem în Groenlanda: Pericol global, întreaga lume va avea de suferit VIDEO

”Oxigenul și carbonul, în special, sunt elemente chimice de primă generație, iar în formele moleculare ale monoxidului de carbon și ale apei, ele sunt esențiale pentru viața pe care o cunoaștem astăzi”, a spus astronomul Sreevani Jaragula și principalul autor al studiului.

Citeste si:
Descoperire extraordinară a astronomilor: A doua super Lună, de trei ori mai mare decât Pământul VIDEO
Descoperire extraordinară a astronomilor: A doua super Lună, de trei ori mai mare decât Pământul VIDEO
Astronomii de la Universitatea Columbia din Statele Unite au anunțat că au făcut o descoperire impresionantă: o super Lună care orbitează în jurul planetei Kepler 1708b, o lume aflată la...
Marcel Ciolacu susține că nu se gândește la ruperea coaliției: ”În PSD nu există nicio nemulţumire”
Marcel Ciolacu susține că nu se gândește la ruperea coaliției: ”În PSD nu există nicio nemulţumire”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 20 ianuarie, că țara are nevoie de actuala coaliție de guvernare. Liderul social-democrat a subliniat însă că trebuie înbunătățit...