Descoperirea care surprinde lumea: Fenomenul formidabil prin care continentele au scos ”capul” din apă VIDEO

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 01:30
36571 citiri
Descoperirea care surprinde lumea: Fenomenul formidabil prin care continentele au scos ”capul” din apă VIDEO
Regiunea Singhbhum din India ar fi apărut pentru prima dată pe Pământ FOTO: The Guardian

Noile cercetări ale oamenilor de ștință din India, Australia și Statele Unite dezvăluie lucruri senzaționale despre apariția continentelor pe planeta noastră dintr-o lume de apă. Geologii au anunțat în mod surprinzător că primele astfel de structuri de pământ au scos ”capul” la suprafață cu mult mai devreme decât se credea până acum, cu 700 de milioane de ani înainte față de estimările anterioare.

Regiunea Singhbhum din India ar fi fost cel mai timpuriu teritoriu continental al Pământului, care s-a ridicat deasupra oceanului, în urmă cu 3,2 miliarde de ani, potrivit Telegraph India.

În plus, experții au mai făcut o descoperire impresionantă, care demonstrează că primele continente apărute pe Pământ nu s-au format prin procesele plăcilor tectonice, ci prin erupții masive de magmă, care s-au întărit în crusta continentală începând cu 3,5 până la 3,2 miliarde de ani în urmă.

”Regiunea Singhbhum este probabil cel mai vechi pământ continental de pe planeta noastră, expus aerului. Înainte de asta, Pământul era o lume de apă, întreaga planetă era acoperită de apă”, a spus Priyadarshi Chowdhury, geolog la Universitatea Monash din Australia, care a condus studiul.

Descoperire incredibilă pe un corp din spațiu: Un element din organismul uman găsit acolo, în premieră mondială VIDEO

”Dar, porțiuni din cele mai vechi pământuri continentale există și în Australia și Africa de Sud”, a adăugat cercetătorul.

Geolgoii știu de zeci de ani că regiunea din cratonul (bloc stabil al crustei Pământului -n.a.) Singhbhum – o întindere vastă de pământ stâncos din India, care se întinde în principal peste zone din Jharkhand și Odisha, între platoul Chhota Nagpur și Ghats-ul de Est – are unele dintre cele mai vechi roci din lume.

Experții au studiat caracteristicile rocilor sedimentare rare, vechi de 3,2 miliarde de ani, numite ”pietre de nisip” din Singhbhum și au observat semne ale canalelor râurilor, ale zonelor de maree și plajelor.

Studiul asupra rocile de granit din Singhbhum sugerează că altitudinea zonei a crescut pe o perioadă de 300 de milioane de ani, de la 3,6 kilometri sub nivelul mării, în urmă cu 3,5 miliarde de ani, la peste 1,8 kilometri deasupra nivelului mării, în urmă cu 3,2 miliarde de ani.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

În timp ce masele de uscat ridicate în zilele noastre, cum ar fi Himalaya, sunt rezultatul convergenței dintre două plăci tectonice, noul studiu a arătat că primele continente s-au ridicat deasupra oceanului prin injectarea progresivă a magmei din interiorul Pământului.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#descoperire stiintifica, #formarea continentelor descoperire, #continente Pamant, #continente centrul Pamantului , #descoperire