Descoperire biblică în Israel, una dintre cele mai importante din ultimii 50 de ani: Vorbește despre Maria Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos VIDEO

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 05:41
12412 citiri
Descoperire biblică în Israel, una dintre cele mai importante din ultimii 50 de ani: Vorbește despre Maria Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos VIDEO

Săpăturile arheologice ale oamenilor de știință efectuate sub patronajul Autorității pentru Antichități din Țara Sfântă au scos la iveală ”una dintre cele mai semnificative descoperiri din ultimii 50 de ani”. Ei au găsit orașul antic Magdala lângă Tiberias, în Israel, așezarea natală a Mariei Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos, care a fost primul martor al Învierii Mântuitorului.

Orașul descoperit este situat pe malul Galileei, fiind fondat în vremurile eleniste. El era un sat de pescari înfloritor în momentul în care romanii au invadat regiunea în anul 67 d.Hr. Într-o vreme, era suficient de mare pentru a avea străzi pavate cu piatră și o sinagogă în secolul I d.Hr., potrivit Greek Reporter.

Aici au fost descoperite mozaicuri spectaculoase, monede care arată învățăturile lui Iisus Hristos, care datează între anii 5 și 63 d.Hr. O monedă deosebită din anul 29 d.Hr. găsită în ruinele orașului arată imaginea lui Iisus predicând în sinagogi, în timpul vieții sale publice, așa cum este consemnată în Biblie, în Matei 4:23 șți Marcu 1:39 din Noul Testament.

De asemenea, au fost găsite mozaicuri uimitoare care arată influența greco-romană din zonă, în timpul perioadei domniei lui Irod. În centrul sinagogii se afla Piatra de la Magdala, unică, sculptură elaborată despre care experții susțin că ea este cea mai veche reprezentare a Marelui Templu din Ierusalim.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Recunoșterea Magdalei ca locul de naștere al Mariei Magdalena apare în texte vechi care datează din secolul al VI-lea d.Hr. De asemenea, izvoarele creștine vorbesc despre o biserică din sat, care era și casa Mariei Magdalena, unde se spune că Iisus Hristos a exorcizat-o de demoni.

Maria Magdalena a fost reabilitată de Biserica Catolică, însuși de Papa Francisc, care printr-un decret al Vaticanului din 2016 a recunoscut-o ca ”Apostol al Apostolilor”, așa cum a fost numită de Sfântul Toma de Aquino, instituind ziua de 22 iunie ca Sărbătoare creștină în cinstea ei, conform Vatican News.

Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

Astfel, Maria Magdalena a fost repusă în drepturi, ștergându-i-se sintagma de ”prostituată” sau de ”femeie păcătoasă”, care i-a fost pusă dintr-o gravă eroare de către Papa Gregory la sfârșitul secolului al VI-lea.

Maria Magdalena apare în Biblie în cel mai dramatic moment al vieții lui Iisus, când este crucificat, dar și când Hristos a Înviat din morți.

Citeste si:
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Fostul președinte al PMP Eugen Tomac a transmis luni, 17 ianuarie, un mesaj în legătură cu subiectul fuziunii PMP și PNL. Europarlamentarul a dezmințit „câteva minciuni care circulă...
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...