Descoperire biblica remarcabila la Ierusalim: Cetatea legendara a regelui David

Marti, 06 Mai 2014, ora 15:09
6716 citiri
Descoperire biblica remarcabila la Ierusalim: Cetatea legendara a regelui David
Foto: Business Insider

Un arheolog israelian sustine ca a facut o descoperire biblica importanta la Ierusalim, unde a gasit legendara cetate capturata de regele David la cucerirea Orasului Sfant.

Cercetatorul, care a efectuat sapaturi arheologice in orasul lui David, sustine ca exista dovezi convingatoare in sustinerea teoriei sale.

Anuntul lui Eli Shukron reaprinde o dezbatere de lunga durata referitoare la folosirea Bibliei ca un ghid pentru identificarea vechilor ruine, potrivit Business Insider.

Descoperirea sustinuta de Shukron, la fel ca multe altele din domeniul arheologiei, este supusa criticilor. Aceasta se alatura unei serii de anunturi ale unor arheologi israelieni ce sustin ca au gasit palate ale legendarului rege biblic, dar care au scapat mult timp istoricilor.

"Aceasta este cetatea regelui David, aceasta este cetatea Sionului si ea a fost luata de David de la iebusiti. Tot situl se poate compara perfect cu scrierile Bibliei", a declarat Shukron.

Arheologii sunt impartiti in privinta identificarii cetatii lui David din Ierusalim pe care el a transformat-o in capitala.

Sapaturile lui Shukron, care au inceput in anul 1995, au scos la iveala o masiva fortificatie formata din pietre de cinci tone, asezate pe o latime de 6 metri. Fragmentele de ceramica descoperite au ajutat la datarea acestor ziduri ale cetatii, vechi de 3.800 de ani.

Descoperire arheologica de exceptie, la Sfantu Gheorghe

Acestea sunt cele mai mari ziduri gasite in regiunea de dinainte de vremea regelui Irod, care a extins complexul celui de-Al Doilea Templu din Ierusalim, in urma cu 2.100 de ani.

Fortificatia a fost construita cu 800 de ani inainte ca regele David sa o captureze de la iebusiti. Shukron afirma ca povestea biblica a cuceririi Ierusalimului de catre David ofera indicii despre aceasta fortificatie, ca punct de intrare in oras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#descoperire cetate regele David, #cetate David descoperita Ierusalim, #descoperire biblica cetate David , #descoperire