Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 04:42
18184 citiri
Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp
Ruinele Bisericii Apostolilor descoperite în Israel FOTO: Daily Mail

Oamenii de știință au făcut o descoperire impresionantă la Betsaida în Israel, un vechi oraș pomenit în Biblie și descris de istoricul roman Flavius Josephus. Arheologii au găsit locul sfânt al Bisericii Apostolilor, pierdută în istorie și pardoseli din mozaic, pline de inscripții, datând din urmă cu 1.500 de ani.

Experții susțin că Biserica Apostolilor a fost construită pe locul caselor ucenicilor lui Iisus Hristos, Petru și Andrei. Structura găsită datează din perioada bizantină, dând la iveală un mozaic uimitor realizat din plăci minuscule galbene, roșii și portocalii, potrivit Daily Mail.

Cele două inscripții descoperite sunt în greaca veche și vorbesc despre un episcop și un proiect de construcție. Nu numai că descoperirea ar putea dovedi existența bisericii legendare, dar ar conduce echipa de arheologi la locul casei faimoșilor apostoli ai lui Iisus Hristos, Petru și Andrei.

Spăturile au fost efectuate de Steven Notley de la Nyack College și Mordechai Aviam de la Kinneret Academic College din Galileea, care lucrează pe șantier încă din anul 2016.

Descoperire senzațională a fizicienilor: O nouă stare a materiei VIDEO

În 2019, echipa de experți a anunțat descoperirea primelor rămășițe, despre care spuneau că au aparținut Bisericii Apostolilor, pierdută în negura vremurilor. Biserica bizantină a fost găsită lângă o așezare din epoca romană, care se potrivește cu Betsaida, așa cum a fost ea descrisă de istoricul Flavius Josephus, în secolul I d.Hr.

Mențiuni despre Biserica Apostolilor au fost găsite într-un text creștin din anul 725 d.Hr., însă până acum nu a existat nicio confirmare a existenței ei. Ruinele se potrivesc relatării Sfântului Willibald, originar din Anglia și episcop de Eichstaett, care a vizitat zona în jurul anului 725 d.Hr., în timpul unui pelerinaj.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Arheologii cred că Biserica Apostolilor a fost distrusă de un cutremur din anul 749 d.Hr. și a fost misterios ”îngropată” de evenimentul seismic, scrie Haaretz.

#descoperire arheologica israel, #Biserica Apostolilor, #Petru apostol Iisus, #Iisus Hristos, #Betsaida Israel , #descoperire