Descoperire cu implicații majore pentru istoria umanității: Ce puteau face oamenii în urmă cu 150.000 de ani

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 04:00
8498 citiri
Descoperire cu implicații majore pentru istoria umanității: Ce puteau face oamenii în urmă cu 150.000 de ani
Cele mai vechi bijuterii din lume descoperite în Maroc FOTO: Al Arabya

Arheologii din Maroc au dezvăluit joi, 18 noiembrie 2021, că au făcut o descoperire impresionantă, ”cu implicații enorme în istoria umanității”. Astfel, ei au anunțat că au găsit în peștera Bizmoune din apropiere de orașul Essaoura, ”cele mai vechi bijuterii din lume”, scoici perforate care au format coliere și brățări, ce ar putea data cu până la 150.000 de ani în urmă.

”Această descoperire are implicații enorme pentru istoria umanității. Ele sunt niște obiecte simbolice, iar simbolurile, spre deosebire de instrumente, pot fi transmise doar prin limbaj”, a declarat cercetătorul marocan Abdeljalil Bouzouggar, potrivit Al Araby.

”Obiectele descoperite au o vechime de 142.000 – 150.000 de ani. Acestea ridică întrebarea: descoperirea implică existența unui limbaj folosit pentru a comunica între aceste grupuri sau cu membrii altor grupuri”, a spus arheologul.

Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO

Vorbind la o conferință de presă organizată de ministerul Culturii din Maroc, Bouzouggar a spus că ornamente similare au mai fost găsite în Orientul Mijlociu și în Africa, dar ele erau datate, în urmă cu 35.000 și până la 135.000 de ani.

”Acești oameni au căutat același fel de scoici, în ciuda existenței mai multor tipuri. Acest lucru arată că au împărtășit ceva. Poate că a existat chiar o limbă. Obiectele au călătorit pe distanțe uriașe”, a declarat cercetătorul.

Descoperire neobișnuită în atmosferă: Pericolul neștiut ce pândește zborurile de pasageri cu avionul

El a mai menționat că Marocul a fost locul unde s-au găsit în 2017 cele mai vechi rămășite de Homo Sapiens descoperite până în prezent: cinci persoane care au murit în urmă cu aproximativ 315.000 de ani.

Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Premieră în istoria tenisului, la meciul lui Nadal. Niciodată n-a fost atât de mare diferența
Prima rundă a Mastersului de la Madrid va avea un meci special între Rafael Nadal (37 de ani), de 22 de ori campion de Grand Slam, și tânărul Darwin Blanch, în vârstă de 16 ani, deținător...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#descoperire arheologica, #descoperire bijuterii, #bijuterii, #maroc, #homo sapiens, #istorie, #istoria umanitatii , #descoperire
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă și atunci purtau așa ceva, înseamnă ori că ei erau foarte deș