Creatură uriașă găsită neașteptat: Descoperire extraordinară pe fundul oceanului VIDEO

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 02:23
27032 citiri
Creatură uriașă găsită neașteptat: Descoperire extraordinară pe fundul oceanului VIDEO

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium din Statele Unite care pilotau de la distanță un submersibil în apropierea coastelor Californiei, au rămas uimiți de o creatură observată pe fundul oceanului. Monstrul marin neobișnuit era o meduză ”fantomă” uriașă care măsura aproximativ zece metri.

Imaginile din Golful Monterey, situat la sud de San Francisco, sunt fascinante, ele arătând un prădător gigantic din apele adânci ale Oceanului Pacific, potrivit publicației Live Science.

Meduza fantomă uriașă, denumită Stygiomedusa gigantea, are corpul principal asemănător unei pălării, iar ”brațele-guri” lungi și catifelate par niște șaluri, care flutură și se învârt în jurul acesteia.

Biologii marini de la Institutul Monterey Bay Aquarium (MBARI) au observat creatura la o adâncime de aproximativ 975 de metri, în apele Oceanului Pacific. Deși experții de aici au efectuat mii de scufundări cu ajutorul submarinului de cercetare, aceasta este doar a noua oară când o asemenea meduză uriașă a fost văzută.

Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

”Meduza fantomă gigantică a fost descoperită în anul 1899. De atunci, oamenii de știință au întâlnit acest animal marin doar de aproximativ 100 de ori”, au anunțat biologii de la MBARI.

Această specie de meduză se numără printre cele mai mari de pe Pământ, ea fiind observată în cele mai adânci locuri din oceanele lumii, cu excepția Arcticii, până la 6.665 de metri.

Oricum, specialiștii marini afirmă că aparițiile sale sunt foarte rare, deoarece ea trăiește la mari adâncimi, prea departe de a putea fi detectată de oameni și de submarinele de cercetare.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Clopotul meduzei, sub formă de pălărie de soare, are mai mult de un metru, iar brațele gurii sunt ca niște panglici, atingând lungimea de 10 metri. Biologii cred că această creatură marină își folosește brațele pentru a captura prada.

Citeste si:
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...