""
Ziare.com

Descoperire din timpul Bibliei, facuta la Ierusalim

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 22:17

   

Descoperire din timpul Bibliei, facuta la Ierusalim
In Ierusalim a fost descoperit un fragment de vas care dateaza de acum 3.000 de ani. Acesta reprezinta cel mai vechi text alfabetic gasit vreodata in Ierusalim.

Fragmentul dateaza din vremea Regelui David, descoperirea uimindu-i pe specialistii in domeniu de la Hebrew University, cei care au gasit aceasta ramasita pretioasa, scrie Fox News.

Arheologii lucrau langa Templul Mount, atunci cand coordonatorul lucrarilor, Eilat Mazar, a gasit acest fragment de vas cu o inscriptie pe el. Alaturi de el au mai fost gasite si alte ramasite ale perioadei respective, totul fiind descoperit in locul de sapaturi numit Ophel.

Inscriptia este facuta in limba caananita, aceasta reprezentandu-i pe locuitorii de pe teritoriul de azi al Israelului. Ea este prima de acest fel gasita in Israel, fiind chiar mai veche cu 250 de ani decat o alta inscriptie biblica gasita in aceasta tara, despre care se credea ca detine recordul in aceasta privinta.

Literele reprezentate pe acest fragemnt sunt m, q, p, h, n si l. Nu se stie inca ce semnificatie au ele, insa Eilat Mazar este de parere ca acestea au legatura cu proprietarul vasului ingropat acolo sau cu continutul acestui vas.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2534 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Io cred ca proprietarul vasului era Jiji Bekale, iar contzinutul ...

...era compus din iaurt de oaie!!

 

nu are nici o legatura cu ebraica

sau cu biblia, de unde stiu ei ca e de pe timpul lui David, canaanita nu era de circulatie pe acolo de mult. Plus ca David era un fel de Hitler ar vremurilor iar canaanitii si ce a mai ramas din ei daca nu erau tinuti sa fie jefuiti sistematic au fost sigur eliminati de vikingii orientului.

 

Ceva e-n "neregula" p-acolo...:)) Saptamanal se descopera cate ceva

'senzational' dintr-o singura perioada: perioada presupusei prezente a evreilor in aceea zona, care trebuie sa coincida cu ceva din Biblie (cel putin teoretic, ca practic...masina timpului nu s-a inventat, inca). Pai dupa descoperirea de parti din sfinxul egiptean, ce concluzii se pot trage?...:)))

 

mitica care este habarnamist sfertodoct copiator traducator fara...

" ...arheologii lucrau langa Templul Mount, atunci cand coordonatorul lucrarilor,..." miercuri, 10 iulie 2013, ora 22:17, sursa: ziare.com, autor constantinecu mitica copiator redactor.
...de noroc.
ba mitica, "Templul Mount" NU egzista decat in mintea ta needucata, habarnamista si sfertodoxista !!!!
ba mitica, citeste mai jos sa vezi cat esti de pros..per la scos din burta sa mai castigi si tu ceva ronei tramvai valuta.
"Templul Mount" inseamna Muntele Templului si nu "Templul Mount" !!!!!! adica ca sa pricepi si tu ba sfertodoctule, PE Muntele Templului Solomon a construit Primul templu cunoscut sub numele templului lui Solomon. mai tarziu, dupa ce primul templu a fost distrus, Herod a construit cel de-al doilea templu care a fost distrus de romani si din care se mai pastreza numai portiuni ale peretelui de vest.
asa ca copiatorule si nestiutorule mitica care n-ai scolicica pune-te si tu cu burta pe carte si lasate de redactorie copiatorie si deschide o iaurgerie!

 

Inscritia de pe vas

Era simpla...Made in China.....

 

Descoperire EXTREM de IMPORTANTA !!!

1 - Biblia (din lb. greacă βιβλία -cărți) se referă la scripturile sacre din iudaism și CRESTINISM. Aceste scripturi sunt compilații ale unor documente separate (numite "cărți") scrise intr-un interval de timp de circa 1000 de ani. Cărțile sale au fost publicate separat și adunate in secolele I-II dC pentru a forma prima Biblie ebraică, Tanach (de unde Ta-na-ka = Ka-na-ta !, asta pentru..evrei) - sursa : Wikipedia
Deci NU este vorba de perioada "din timpul Bibliei", caci Biblia include si NOUL TESTAMENT care a fost scris DUPA rastignirea lui Isus !!
2 - regele David a trait intre c. 1040–970 iC si a domnit in Iudeea intre c. 1010–1002 iCB, iar ca rege al Israelului intre c. 1002–970 iC, deci acum circa 3.000 ani, asa cum scrie in articol, se folosea inca limba si scrierea AUTOHTONILOR, CANAANETII, nicidecum cea a invadatorilor capuse, descendenti din Abraham nomadul punjabist !
3 - am comentat deja despre "constructiile" evreilor din acea perioada : ele erau de fapt ale CANAANETILOR guvernati opresiv de invadatorii evrei, asa cum este si Romania de azi. Evreii antici NU au construit, ci doar au COMANDAT ! Ce puteau construi nomazii abrahamovici necivilizati in cea mai dezvoltata zona a planeti acum 3.000 de ani ? Doar INTRIGI ! Ce credeti ca au construit ungurii la numai 600 de ani dupa ocuparea agresiva a Pannoniei ? Totul era contruit de autohtoni si mesteri germani.
4 - aceasta descoperire este FOARTE IMPORTANTA, mai importanta decat credeti ! Dovedeste ca abrahamovicii NU erau majoritari, "poporul", NICI macar pe vremea regelui David : "Inscriptia este facuta in limba caananita, aceasta reprezentandu-i pe locuitorii de pe teritoriul de azi al Israelului." Evreii erau doar clasa stapanitoare, capusele, "fanariotii", asa cum erau la noi ungurii dupa 900, cumanii pe la 1200, turcii intre 1400-1877, etc.
5 - literele de pe vas seamana mai mult cu alfabetul fenician din care a luat nastere cel grecesc, apoi cel latin. Ia slabiti-ma cu evreii vostri care au "construit" si "scris" in Palestina ! Alfabetul iudeu era foarte restrans, folosit doar de abrahamovici. Va invit sa faceti apel la ingeniozitate, logica, analogie, veti "descoperi" ca literele ebraice seamana foarte mult cu cele hinduse, ceea ce confirma scrierile scriitorului francez (Roger Garaudy ??) ca Abraham a venit din Punjab si nicidecum din Ur !!
6 - JOS comunistii si diver-sionistii !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor