Descoperire din timpul Bibliei, facuta la Ierusalim

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 22:17
6148 citiri
Descoperire din timpul Bibliei, facuta la Ierusalim
Foto: Fox News

In Ierusalim a fost descoperit un fragment de vas care dateaza de acum 3.000 de ani. Acesta reprezinta cel mai vechi text alfabetic gasit vreodata in Ierusalim.

Fragmentul dateaza din vremea Regelui David, descoperirea uimindu-i pe specialistii in domeniu de la Hebrew University, cei care au gasit aceasta ramasita pretioasa, scrie Fox News.

Arheologii lucrau langa Templul Mount, atunci cand coordonatorul lucrarilor, Eilat Mazar, a gasit acest fragment de vas cu o inscriptie pe el. Alaturi de el au mai fost gasite si alte ramasite ale perioadei respective, totul fiind descoperit in locul de sapaturi numit Ophel.

Inscriptia este facuta in limba caananita, aceasta reprezentandu-i pe locuitorii de pe teritoriul de azi al Israelului. Ea este prima de acest fel gasita in Israel, fiind chiar mai veche cu 250 de ani decat o alta inscriptie biblica gasita in aceasta tara, despre care se credea ca detine recordul in aceasta privinta.

Literele reprezentate pe acest fragemnt sunt m, q, p, h, n si l. Nu se stie inca ce semnificatie au ele, insa Eilat Mazar este de parere ca acestea au legatura cu proprietarul vasului ingropat acolo sau cu continutul acestui vas.

Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Joe Biden trebuie să se retragă de urgență, susține Traian Băsescu: „Vreau să știu că liderul lumii libere este unul sănătos"
Traian Băsescu vrea ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Fostul colaborator al Securității crede că președintele SUA a comis prea multe gafe impardonabile, care l-au...
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Florida a fost arestat după ce a publicat online mesaje amenințătoare la adresa președintelui Biden
Un bărbat din Quincy, Florida, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat pentru amenințări la adresa președintelui Joe Biden și a altor oficiali federali, conform unui comunicat emis de...
#descoperire arheologie, #israel ierusalim, #biblie regele david , #descoperire
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Io cred ca proprietarul vasului era Jiji Bekale, iar contzinutul ...
  1. Un medicament a prelungit durata de viață a șoarecilor cu 25 la sută. Au început testările și pe oameni
  2. Horoscop zilnic. Joi, 18 iulie. Zodia care primește o veste bună din străinătate
  3. Bancul zilei: Ce a pățit Bulă cu hoțul de pepeni
  4. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  5. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  6. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  7. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  8. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  9. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?
  10. Ce cantitate de fructe și legume trebuie să consumi zilnic