Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 04:00
19130 citiri
Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Oamenii de știință de la Universitatea din Ohio, care au făcut o descoperire impresionantă într-un ghețar aflat pe Platoul din Tibet, au anunțat rezultatele cercetării recent în revista Microbiome. Ei au găsit numeroși viruși vechi de 15.000 de ani, necunoscuți anterior, aceștia nesemănând cu nimic de pe Pământ.

Virușii au supraviețuit pentru că au fost înghețați, iar experții au analizat probele luate din calota polară Guliya din vestul Chinei, dintr-un vârf de munte care are o înălțime de 6.705 metri, potrivit Sci Tech Daily.

”Acești ghețari s-au format treptat și împreună cu praful și gazele, au fost depuși și mulți viruși în acea gheață”, a spus Zhi-Ping Zhong, cercetător la Universitatea de Stat din Ohio și autorul principal al studiului.

”Ghețarii din vestul Chinei nu sunt suficient de studiați, iar scopul nostru este să folosim aceste informații pentru a reflecta asupra evenimentelor din trecut”.

Pământul va fi distrus de Soare. Astronomii au anunțat cum se va produce înspăimântătorul fenomen

Cercetătorii au stabilit că gheața avea o vechime de aproape 15.000 de ani, ei folosind o combinație de tehnici tradiționale și noi. Când au analizat gheața, au descoperit coduri genetice ale 33 de viruși, dintre care 28 sunt noi, nemaifiind catalogați de nimeni, în lume.

”Semnăturile acestor viruși sunt greu de extras și metoda dezvoltată de Zhi-Ping ne-ar putea ajuta să căutăm aceste secvențe genetice în alte medii extreme de gheață, pe Marte, spre exemplu, pe Lună sau în deșertul Atacama de pe Pământ (din America de Sud -n.a)”, a spus Matthew Sullivan, co-autor al studiului, profesor de microbiologie la Centrul de Științe din Ohio, Statele Unite.

De ce Dumnezeu reprezintă cea mai bună teorie științifică: El poate explica viața noastră de pe Pământ

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
niculaeda
rank 5
" Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa