Descoperire istorică din vremea lui Iisus Hristos: Templul pierdut al regelui Irod

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 02:00
4272 citiri
Descoperire istorică din vremea lui Iisus Hristos: Templul pierdut al regelui Irod

Arheologii israelieni susțin că au făcut o descoperire impresionantă la Khirbet Omrit, în Galileea: o construcție din urmă cu 2.000 de ani, de mare valoare istorică. Astfel, ei au anunțat că Templul pierdut al regelui Irod, din vremea lui Iisus Hristos, a fost găsit în apropiere de Banias, în Israel, pe vârful unui deal, fiind unul dintre cele patru astfel de monumente ridicate în timpul vieții conducătorului iudeu.

Se crede că aceste construcții au cuprins Al Doilea Templu din Ierusalim, iar celelalte trei au fost realizate pentru a-l onora pe împăratul roman Augustus, unul în Cezareea, altul în Samaria și ultimul în Galileea, toate amintite de istoricul Josephus Flavius în scrierile sale, potrivit Haaretz.

Templul de la Ormit se găsește lângă Banias, cel mai mare oraș din regiune în perioada celui de-Al Doilea Templu. Situl istoric de aici nu este încă amenajat pentru turiști și puțini vizitatori ajung în zonă.

Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

Irod a domnit în Iudeea timp de 33 de ani, între anii 37 și 4 î.Hr., iar Galileea a intrat sub conducerea regelui în anul 31 î.Hr. Conform istoricilor, primul templu de la Omrit a apărut în secolul I î.Hr., probabil între anii 40 și 30 î.Hr, afirmă David Mevorach, arheolog la Muzeul Israel din Ierusalim.

Al doilea templu din Omrit ar fi fost construit în anul 20 î.Hr, chiar în mijlocul domniei lui Irod, pe când al treilea templu a apărut, mai târziu în secolul I d.Hr. Arheologii consideră că templul descoperit acum este cel pe care Irod l-a construit în onoarea lui Augustus.

Descoperire extraordinară în Egipt: Poate schimba istoria civilizației antice, ce a construit piramidele VIDEO

”Irod, înainte de a deveni rege, a fost guvernator al Galileei. Aici a fost casa lui, iar templul pare asemănător stilului lui Irod, când vine vorba de alegerea locului, de dimensiuni și de felul construcției”, susține arheologul israelian.

Citeste si:
Adevăruri neștiute despre Nazaret: Legătura cu Iisus Hristos și surpriza din Vechiul Testament VIDEO
Adevăruri neștiute despre Nazaret: Legătura cu Iisus Hristos și surpriza din Vechiul Testament VIDEO
În partea de nord a Israelului, în Galileea, se află orașul Nazaret situat la 131 de kilometri de Ierusalim, cu o semnificație istorică și religioasă. El deține secrete și lucruri...
Prinţul Charles și Camilla au vizitat locul de la apa Iordanului unde a fost botezat Iisus
Prinţul Charles și Camilla au vizitat locul de la apa Iordanului unde a fost botezat Iisus
Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au vizitat marţi, 16 noiembrie, locul de pe râul Iordan unde se crede că a fost botezat Iisus, relatează Reuters. Moştenitorul coroanei britanice...