Descoperire neobisnuita intr-un sanctuar: O lume subpamanteana, veche de 3.200 de ani VIDEO

Marti, 22 Iunie 2021, ora 02:00
7610 citiri
Descoperire neobisnuita intr-un sanctuar: O lume subpamanteana, veche de 3.200 de ani VIDEO
O lume subpamanteana descoperita intr-un sanctuar FOTO: Jpost

Oamenii de stiinta au ramas uimiti cand au descoperit niste imagini misterioase intr-un sanctuar de piatra, care au o vechime estimata de 3.200 de ani. Acestea arata detalii despre o lume subpamanteana necunoscuta. Ciudatele sculpturi de piatra au fost gasite la Yazilikaya, in centrul Turciei.

Sapaturile arheologice de la Templul Stancii au dezvaluit un calendar antic si o harta a cosmosului, care prezinta dovezi extrem de atractive. Picturile au scos la iveala "o lume subterana neobisnuita", potrivit Jerusalem Post.

In templul descoperit initial de catre arheologul si istoricul francez Charles Texier inca din 1834, au fost gasite sculpturi din calcar care infatiseaza peste 90 de figuri distincte, inclusiv zei, monstri si animale, scrie Daily Star.

A fost nevoie de aproximativ 200 de ani pentru a descifra aceste imagini misterioase, dar cercetatorii au stabilit ca reprezentarile sunt ale unui cosmos care include Terra, cerul si o "lume subpamanteana", care ne arata vitalitatea mitului creatiei.

Astfel, pe un perete al sanctuarului exista desene ale Zeitelor Soarelui si a furtunii, ele fiind asezate mai sus fata de celelalte figuri ale templului. In contrast, se pot vedea oamenii, care sunt mai mici ca marime, dar si fazele Lunii si anotimpurile, semnificand "cicluri si renasteri", conform arheologilor.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Analiza expertilor Fundatiei Luwian Studies din Elvetia arata ca in acele vremuri existau 17 zeitati, fiecare cu o linie de marcare intre ele. De asemenea, intr-un dintre incaperile sanctuarului se afla o pictura dedicata special "lumii subpamantene", cu marturii ale Zeului sabiei.

"Credem ca templul reprezinta pe deplin o imagine simbolica a universului, inclusiv nivelurile sale statice, precum Pamantul, cerul si lumea subterana, precum si procesele ciclice de reinnoire, zi - noapte sau vara- iarna", a declarat Eberhard Zangger, autorul studiului publicat in revista Skyscrap Archaeology.

Comoara de 1,5 milioane de dolari gasita in burta unei balene

Citește și:
O navă din perioada vikingilor, descoperită de arheologi în adâncurile celui mai mare lac din Norvegia
O navă din perioada vikingilor, descoperită de arheologi în adâncurile celui mai mare lac din Norvegia
Arheologii subacvatici au descoperit în adâncurile lacului Mjøsa, pe 17 noiembrie, silueta unei nave medievale. Cu o suprafaţă de aproximativ 360 km2, acest lac situat la aproximativ...
Măcel pe un stadion din Turcia: șoferii de pe ambulanțe, complici cu fanii oaspeților VIDEO
Măcel pe un stadion din Turcia: șoferii de pe ambulanțe, complici cu fanii oaspeților VIDEO
O partidă din campionatul Turciei a fost oprită de arbitru după ce un suporter al gazdelor l-a lovit cu brutalitate pe portarul oaspeților. Meciul dintre Goztepe și Altay (liga a doua...