Eveniment istoric pentru astronomie: Descoperirea unei planete locuibile, similare Pământului VIDEO

Sambata, 07 August 2021, ora 04:00
7177 citiri
Eveniment istoric pentru astronomie: Descoperirea unei planete locuibile, similare Pământului VIDEO
S-a descoperit o planetă locuibilă, ca Pământul FOTO: Science Alert

O echipă internațională de astronomi a făcut o descoperire fascinantă, o planetă locuibilă și care poate susține viața. Cercetătorii au realizat observațiile cu ajutorul telescopului Very Large de la Observatorul de la Atacama, din Chile.

Steaua, denumită L 98-59, se găsește la aproximtiv 35 de ani-lumină de Pământ, iar în jurul său orbitează cel puțin cinci planete, inclusiv o lume oceanică, o potențială planetă locuibilă, potrivit CNN.

Planeta L 98-59 b pare a fi un Super-Pământ, afirmă astronomii. ”Planeta din zona locuibilă poate avea atmosferă, care ar putea proteja și susține viața”, a declarat astrofiziciana Maria Rosa Zapatero Osorio de la Centrul de Astrobilogie din Spania, scrie Science Alert.

Descoperirea marchează o piatră de hotar importantă pentru astronomie, nu doar în căutarea unor lumi potențial locuibile, ci și în explorarea unor exoplanete stâncoase, precum Pământul, Marte și Venus.

Planeta L 98-59 b este stâncoasă, dar ar putea avea 30% din masă sub formă de apă, iar astronomii au sugerat faptul că poate fi o lume oceanică, similară cu una dintre Lunile găsite în Sistemul nostru Solar.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Acest sistem planetar reprezintă o țintă ideală pentru noul telescop spațial James Webb al NASA, programat să fie lansat pe orbită, în jurul Pământului spre sfârșitul anului 2021, dar și pentru noul telescop terestru al ESA din Chile, ce va fi operațional în 2027.

Ambele instrumente vor fi capabile să privească în atmosfera acestor planete locuibile, deschizând potențialul de a descoperi semne de viață clare, din afara planetei noastre.

Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO

#planeta locuibila, #descoperire planeta, #planeta viata, #descoperire astronomica, #Super Pamant planeta , #descoperire