Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperire epocală a astronomilor: Prima lume extraterestră găsită vreodată, în afara Sistemului Solar VIDEO

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 02:00
7597 citiri
Descoperire epocală a astronomilor: Prima lume extraterestră găsită vreodată, în afara Sistemului Solar VIDEO
Planetă extraterestră descoperită dincolo de Sistemul Solar FOTO: Saudi Gazette

O echipă de oameni de știință de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian din Cambridge, Statele Unite, a făcut o descoperire impresionantă în premieră mondială: o lume extraterestră situată în afara Sistemului Solar. Planeta a fost observată în galaxia Messier 51 cu ajutorul telescopului spațial Chandra X-Ray al NASA.

Această nouă lume extraterestră se găsește la aproximativ 28 de milioane de ani-lumină distanță de Calea Lactee. Circa 5.000 de ”exoplanete”, corpuri care orbitează în jurul stelelor lor, au fost descoperite până acum, dar toate sunt localizate în galaxia noastră Milky Way, potrivit BBC News.

Dr. Rosanne Di Stefano și colegii săi de la Centrul Harvard-Smithsonian au căutat scăderi ale luminozității razelor X primite de la un tip de obiect, cunoscut sub numele de binar luminos.

Aceste corpuri conțin de obicei o stea neutronică sau o gaură neagră, care se alimentează cu gaz de la steaua sa însoțitoare, care orbitează în apropiere. Membrii echipei de cercetători au folosit o tehnică de observare a planetelor în tranzit, pentru a detecta această nouă planetă găsită.

O minge de foc misterioasă a lovit pământul în Statele Unite: Experții au avut o mare surpriză când au identificat-o VIDEO

”Metoda pe care am dezvoltat-o și am folosit-o este singura cale implementată în prezent pentru a descoperi sisteme planetare din alte galaxii”, a declarat dr. Di Stefano.

Universul este vast și acesta este motivul pentru care ar trebuie să ne așteptăm să descoperim planete nu numai în galaxia noastră Calea Lactee, dar și în altele, la distanțe mai mari.

Exoplanetele descoperite până acum de astronomi au fost numai din Sistemul Solar, aproape toate fiind situate la aproximativ 3.000 de ani-lumină de Pământ, conform Interesting Engineering.

Cercetătorii au admis faptul că este nevoie de mai multe date pentru a verifica noua lume extraterestră descoperită. De aceea, Di Stefano a spus că noua generație de telescoape optice și în infraroșu nu va fi capabilă să compenseze probleme legate de ”aglomerația” din univers și de întuneric, așa că observațiile cu raze X, ar rămâne probabil metoda principală de detectare a planetelor din alte galaxii.

Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea: Universul a fost creat de extratereștri, în laborator VIDEO

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#descoperire planete, #noua planeta, #planeta extraterestra, #exoplanete descoperite telescop, #planete locuibile exoplanete , #descoperire