Descoperire care schimbă istoria Americii: Rușii sunt strămoșii primilor americani VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 03:00
4877 citiri
Descoperire care schimbă istoria Americii: Rușii sunt strămoșii primilor americani VIDEO

O nouă cercetare efectuată de către oamenii de știință de la Universitatea Nevada, Reno din Statele Unite va schimba istoria Americii, în legătură cu primii locuitori care au ajuns pe continent. Astfel, experții susțin că aceștia provin din Siberia, o regiune din Rusia actuală, unde trăiau triburi de slavi și nu din Japonia, așa cum se credea până acum.

Noile descoperiri, publicate în revista PaleoAmerica, s-au bazat pe analiza distanței biologice, pe studiul similitudinilor și diferențelor dintre trăsăturile diferitelor grupuri de oameni, antici și moderni, potrivit UPI.

Cercetătorii au măsurat forma și structura, numită morfologie, a mii de dinți colectați din siturile arheologice din America, Asia, Asutralia și insulele din Pacific. Datele utilizate în studiu au fost acumulate de-a lungul deceniilor, iar analiza a folosit un algoritm.

”Este un program care a fost dezvoltat de un doctorand din Portugalia. Este practic un algoritm Bayesian conceput pentru a calcula probabilitatea ca un individ să aibă caracteristicile morfologice ale unuia din cele cinci grupuri geno-geografice – Asia de Est, Arctica americană, America non-arctică, Asia de Sud-Est și Auatral-Melanesia”, a spus Richard Scott, profesor de antropolgie de la Universitatea Nevada și autorul studiului.

Analiza a demonstrat că dinții oamenilor antici Jomon (din Japonia) și a primilor locuitori cunoscuți din America de Nord nu erau foarte asemănători. În schimb, datele au dezvăluit că există afinități între dinții populației din Siberia antică și cei ai indigenilor americani.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

”Munca noastră se încadrează destul de mult conform ipotezei Beringian Standstill”, a afirmat Scott. Teoria Beringian Standstill susține că un grup de oameni din Siberia asiatică a ajuns în Beringia, acum aproximativ 25.000 de ani.

Beringia este numele masivului pod terestru care a conectat ceea ce este acum Alaska și Siberia din Rusia, în timpul ultimului maxim glaciar, când nivelul mării era semnificativ mai scăzut față de astăzi.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

După cum spune teoria, oamenii din Beringia au început să migreze spre sud, populând America, acum aproximativ 15.000 de ani. Astfel, studiul arată că primii nativi americani se aseamănă mai mult cu populația din Siberia rusă, decât cu oamenii din Japonia.

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Te-o
rank 5
Livakiada
rank 2
rusii exista doar din sec. 5-6 e-n, cel mai devreme