Descoperire de proportii biblice: O tablita de piatra scrisa cu hieroglife care confirma Scriptura

Marti, 29 Iunie 2021, ora 04:59
66443 citiri
Descoperire de proportii biblice: O tablita de piatra scrisa cu hieroglife care confirma Scriptura
In Egipt s-a descoperit o stela importanta, care face referire la faraonul Apries FOTO: Big World Trade

Arheologii au facut o descoperire spectaculoasa in Egipt, de mare importanta istorica si biblica: o placuta din piatra pe care sunt scrise cu hieroglife informatii despre un personaj important amintit in Scriptura. Stela il descrie pe Apries, un faraon care a domnit intre anii 589 si 570 i.Hr. si care este mentionat in Vechiul Testament.

Un fermier egiptean a gasit tablita veche de 2.600 de ani, in timp ce isi cultiva terenul la Ismailia, la aproximativ 96 de kilometri departare de Cairo. Obiectul, care are o inaltime de 180 de centimetri si 104 centimetri latime, este analizata in prezent de experti in capitala tarii, potrivit Daily Mail.

In partea de sus a tablitei apare un disc solar cu aripi, posibil asociat cu Ra, zeul Soarelui la egipteni, iar mai jos o reprezentare a faraonului Apries, precum si 15 randuri de hieroglife, care urmeaza sa fie descifrate de catre arheologi.

Inginerii au descoperit misterele piramidelor din Egipt si secretele faraonilor VIDEO

Stela s-ar putea sa fie legata de o campanie militara la est de Egipt, condusa de Apries, care a devenit faraon dupa moartea tatalui sau Psamtik al II-lea, in anul 589 i.Hr. Al patrulea conducator al Egiptului din dinastia a 26-a, era cunoscut si sub numele de "Wahibre Haaibre", fiind identificat in Vechiul Testament ca "Hophra".

Domnia sa a fost afectata de lupte interne si esecuri militare. Ajutorul sau acordat regelui Zedechia al Iudeei s-a dovedit ineficient, iar in urma unui asediu masiv de 18 luni, babilonienii au jefuit Ierusalimul si au distrus Primul Templu.

Unii istorici cred ca Apries a fost ucis in lupta, incercand sa recupere tronul de la Amasis. Insa, Herodot a scris ca Apries a revenit la Memphis, capitala antica a Egiptului, dupa care fostii lui supusi l-au sugrumat pana cand el a murit si ulterior l-au ingropat langa tatal sau.

Patru oameni de stiinta ilustri cred in existenta extraterestrilor: Unde sunt civilizatiile inteligente

#descoperire arheologica, #Egipt, #faraonii Egiptului, #Biblie, #hieroglife scriere, #faraon , #descoperire