Descoperire de proportii biblice: O tablita de piatra scrisa cu hieroglife care confirma Scriptura

Marti, 29 Iunie 2021, ora 04:59
64951 citiri
Descoperire de proportii biblice: O tablita de piatra scrisa cu hieroglife care confirma Scriptura

Arheologii au facut o descoperire spectaculoasa in Egipt, de mare importanta istorica si biblica: o placuta din piatra pe care sunt scrise cu hieroglife informatii despre un personaj important amintit in Scriptura. Stela il descrie pe Apries, un faraon care a domnit intre anii 589 si 570 i.Hr. si care este mentionat in Vechiul Testament.

Un fermier egiptean a gasit tablita veche de 2.600 de ani, in timp ce isi cultiva terenul la Ismailia, la aproximativ 96 de kilometri departare de Cairo. Obiectul, care are o inaltime de 180 de centimetri si 104 centimetri latime, este analizata in prezent de experti in capitala tarii, potrivit Daily Mail.

In partea de sus a tablitei apare un disc solar cu aripi, posibil asociat cu Ra, zeul Soarelui la egipteni, iar mai jos o reprezentare a faraonului Apries, precum si 15 randuri de hieroglife, care urmeaza sa fie descifrate de catre arheologi.

Inginerii au descoperit misterele piramidelor din Egipt si secretele faraonilor VIDEO

Stela s-ar putea sa fie legata de o campanie militara la est de Egipt, condusa de Apries, care a devenit faraon dupa moartea tatalui sau Psamtik al II-lea, in anul 589 i.Hr. Al patrulea conducator al Egiptului din dinastia a 26-a, era cunoscut si sub numele de "Wahibre Haaibre", fiind identificat in Vechiul Testament ca "Hophra".

Domnia sa a fost afectata de lupte interne si esecuri militare. Ajutorul sau acordat regelui Zedechia al Iudeei s-a dovedit ineficient, iar in urma unui asediu masiv de 18 luni, babilonienii au jefuit Ierusalimul si au distrus Primul Templu.

Unii istorici cred ca Apries a fost ucis in lupta, incercand sa recupere tronul de la Amasis. Insa, Herodot a scris ca Apries a revenit la Memphis, capitala antica a Egiptului, dupa care fostii lui supusi l-au sugrumat pana cand el a murit si ulterior l-au ingropat langa tatal sau.

Patru oameni de stiinta ilustri cred in existenta extraterestrilor: Unde sunt civilizatiile inteligente

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: Ziare.com