Descoperire arheologică neașteptată: Tezaur de aur din vremea reginei egiptene Nefertiti VIDEO

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 04:47
4340 citiri
Descoperire arheologică neașteptată: Tezaur de aur din vremea reginei egiptene Nefertiti VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea din Goteborg, Suedia, au făcut o descoperire istorică importantă în vechiul oraș Hala Sultan Tekke din Epoca Bronzului. Ei au fost uimiți să găsească, în urma săpăturilor, un adevărat tezaur care conține bijuterii de aur și alte obiecte din argint și bronz din vremea reginei egiptene Nefertiti, din jurul anului 1350 î.Hr.

Arheologii au dat și peste 150 de schelete umane în această așezare străveche din Cipru, iar excavațiile au durat nu mai puțin de patru ani, fiind începute încă din anul 2018, potrivit Heritage Daily.

”Descoperirile indică faptul că acestea erau niște morminte de familie ale elitei conducătoare din oraș. De exemplu, am găsit scheletul unui copil de cinci ani cu un colier, cercei și tiară, toate din aur.

El a fost probabil copilul unei familii bogate și puternice”, a spus profesorul Peter Fischer, conducătorul săpăturilor arheologice de la Universitatea Goteborg.

Descoperirile au inclus bijuterii și alte obiecte din aur, argint, bronz, fildeș și pietre prețioase și vase de ceramică, bogat decorate din mai multe culturi.

Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

Bijuteriile din aur, alături de scarabei (amulete sub forma unui cărăbuș cu hieroglife) din Valea Nilului, spun povestea comerțului intens cu Egiptul. Comparând cu descoperirile de acolo, arheologii au putut data lucrurile și bijuteriile.

”Cele mai multe obiecte sunt din vremea lui Nefertiti, regina Egiptului și a soțului său Akhenaten, din jurul anului 1.350 î.Hr. Spre exemplu, am descoperit un pandantiv de aur cu o floare de lotus incorporată, cu pietre prețioase. Nefertiti a purtat asemenea bijuterii similare”, a explicat Fischer.

Descoperire ce surprinde lumea: Fenomenul prin care munții Himalaya au ”scos” capul din interiorul Pământului VIDEO

Nefertiti a fost regina Egiptului între anii 1353 – 1336 î.Hr., fiind soția faraonului Amenhotep al IV-lea (sau Akhenaten). Ea a jucat un rol important în susținerea cultului zeului Soarelui, cunoscut sub numele de Aton, conform Britannica.

Citeste si:
Meciuri dramatice la Cupa Africii pe Națiuni. Ce a făcut Egiptul lui Mo Salah
Meciuri dramatice la Cupa Africii pe Națiuni. Ce a făcut Egiptul lui Mo Salah
Guineea Ecuatorială s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a trecut, miercuri, de Mali, după exceutarea loviturilor de departajare. La finalul celor 120...
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi, 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...