Documente care schimba istoria Americii: descoperita cu 200 de ani inainte de Columb

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 16:46
8181 citiri
Documente care schimba istoria Americii: descoperita cu 200 de ani inainte de Columb

Noi documente din Biblioteca Congresului SUA dezvaluie faptul ca nu Cristofor Columb ar fi fost primul european care a descoperit America, in 1492, ci exploratorul italian Marco Polo, cu doua secole inainte.

Documentul care schimba istoria Americii este o harta, care a fost conceputa de Marco Polo, dupa ce a "navigat prin stramtoarea Bering" in anul 1200, potrivit Daily Mail.

Harta provine dintr-un tezaur ce cuprinde 14 documente, care tocmai au fost studiate in detaliu pentru prima data.

Cristofor Columb, omul care n-a descoperit America

Harta este desenata pe o piele de oaie si arata stramtoarea Bering, Alaska, Insulele Aleutine si coasta de Vest a Americii de Nord.

Documentele au fost gasite in 1930 in portbagajul unui imigrant italian, care s-a stabilit la San Jose, California. Se crede ca au fost redactate de Bellala, fiica lui Marco Polo.

Exploratorul venetian s-a intalnit cu un comerciant sirian in peninsula Kamceatka si apoi a navigat prin stramtoarea Bering spre America de Nord.

Marco Polo ar fi ajuns in America, potrivit documentelor, si ar fi descoperit oameni care purtau piei de foca, mancau numai peste si traiau in case "sub pamant". Un expert sustine ca exploratorul Marco Polo a ajuns chiar la Washington si la Puget Sound.

Grecii au descoperit America inaintea lui Columb?

In cazul in care documentele se dovedesc a fi autentice, atunci acestea ar schimba istoria, care spune ca exploratorul italian Cristofor Columb a descoperit America in voiajul sau inceput in Portugalia, in anul 1492.

Documentele au fost in Biblioteca Congresului din anul 1930 si au fost analizate chiar si de catre directorul FBI, J. Edgar Hoover.

Datarea cu carbon a documentelor arata ca una dintre hartile din piele este din secolul al XIV-lea sau al XV-lea, ceea ce insemana ca, daca este autentica, acesta este o copie a originalului.

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...