Misterul lui Dumnezeu din capul oamenilor: Surprinzătoarea evoluție a creierul uman de la ultima Eră glaciară VIDEO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 03:00
5196 citiri
Misterul lui Dumnezeu din capul oamenilor: Surprinzătoarea evoluție a creierul uman de la ultima Eră glaciară VIDEO
Creierul uman a avut o evoluție surprinzătoare FOTO: TNN

Oamenii de știință din Statele Unite au descoperit în mod cu totul surprinzător, în urma unui studiu, ce s-a întâmplat cu evoluția creierului uman, de-a lungul istoriei. Și așa cum se afirmă în Biblie, Dumnezeu ”l-a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață și omul s-a făcut astfel un suflet viu”, însă unii savanți susțin că Domnul ”a intervenit în procesul evoluției” umanității, de-a lungul timpului.

Cercetarea efectuată de dr. James Traniello de la Universitatea Boston și dr. Jeremy DeSilva de la Dartmouth College din Hanover, New Hampshire, a dezvăluit faptul că oamenii din ziua de astăzi au creierul mai mic în comparație cu acela al strămoșilor lor din Pleistocen, ultima Eră glaciară, potrivit Daily Mail.

Dacă mulți oameni de știință cred că oamenii se trag din maimuțele inteligente, cel puțin 4 din 10, susțin că Dumnezeu, creatorul lumii, ”a ghidat evoluția” umanității. ”Cred că Domnul ar putea lucra prin evoluție. Curbele sub formă de clopot descriu modul în care sunt distribuite caracteristicile, așadar eu am convingerea că Dumnezeu folosește ceea ce noi percepem a fi ”procese aleatorii””, a spus un matematician din Carolina de Sud, conform Centrului Național pentru Educația Științei din SUA.

Revenind la recentul studiu american, trebuie specificat faptul că cercetătorii au analizat 985 de creiere umane fosilizate și moderne și au observat o creștere a dimensiunii acestora în urmă cu 2,1 milioane de ani și din nou acum 1,5 milioane de ani.

Dar, în mod surprinzător, experții au constatat o scădere a dimensiunii creierului uman la oamenii care au trăit în timpul erei Holocen, din urmă cu aproximativ 12.000 de ani.

În ciuda acestei scăderi recente, creierul uman a crescut de aproape patru ori în ultimii 6 milioane de ani, ”de când Homo a împărtășit ultima dată un strămoș comun cu cimpanzeii, dar se crede că el a scăzut în volum de la sfârșitul ultimei ere glaciare”, au spus autorii studiului.

Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

”De ce creierul uman s-a redus în dimensiune a fost un mare mister pentru antropologi. În mod surprinzător, oamenii de astăzi au creierul mai mic în comparație cu cel al strămoșilor din era Pleistocen, ultima Epocă de Gheață”, a spus Jeremy DeSilva.

Pentru a rezolva acest mister, echipa a analizat modelele istorice ale evoluției creierului uman, comparat cu descoperirile despre societățile de furnici. Astfel, cercetătorii au reușit să ofere o explicație.

Descoperire senzațională a fizicienilor: O nouă stare a materiei VIDEO

Ei au spus că aceste creiere de dimensiuni mai mici utilizează mai puțină energie și, deoarece oamenii antici au început să împărtășească cunoștințele, creierul lor avea nevoie de mai puțină energie pentru a stoca o mulțime de informații, rezultând astfel o scădere a dimensiunii.

#Dumnezeu Geneza, #mister Dumnezeu, #creier uman, #creier evolutie, #evolutie creier, #era glaciara, #Epoca de Gheata , #descoperire