Există alte ființe în univers sau suntem singuri: Extratereștrii evaluați de NASA, pe o scală cu șapte niveluri VIDEO

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 02:00
5804 citiri
Există alte ființe în univers sau suntem singuri: Extratereștrii evaluați de NASA, pe o scală cu șapte niveluri VIDEO
NASA este în căutarea vieții extraterestre în alte lumi FOTO: Times of Israel

Omenirea s-a întrebat încă din antichitate dacă suntem singuri în univers sau există extratereștri în spațiu, dincolo de lumea noastră. Acum, Agenția spațială americană NASA a făcut un anunț important, propunând crearea unei scale pentru evaluarea dovezilor descoperite pe alte corpuri din cosmos, care să stabliească în mod clar când cercetătorii au găsit viață și alte ființe inteligente acolo.

Jim Green, șeful Agenției spațiale din Statele Unite, care a publicat un articol în revista Nature, oferă un model al unei scale cu șapte niveluri, bazată pe experiența de zeci de ani din astrobiologie, un domeniu care cercetează originile vieții pe Pământ și posibilitatea descoperirii acesteia și în alte lumi din univers, potrivit NASA.

”A avea o asemenea scală ne va ajuta să înțelegem unde ne aflăm, în ceea ce privește căutarea vieții în anumite locuri din univers și capacitățile misiunilor și tehnologiilor, care ne ajută în această căutare”, a spus Green.

Scala propusă conține șapte niveluri, care ar conduce, în final, oamenii de știință să declare în mod precis, că au descoperit viață dincolo de Pământ. Ca o analogie, Green și colegii săi de la NASA, au indicat scala Technology Readiness Level (TRL), un sistem folosit în cadrul agenției americane, pentru a evalua cât de pregătită este o navă spațială sau o tehnologie pentru a zbura în cosmos.

De-a lungul acestor niveluri ale TRL, spre vârf, se găsește elicopetrul conceput de NASA și care a ajuns și a zburat pe planeta Marte, el fiind din categoria tehnologiiilor de ultimă generație.

”Până acum, am lăsat oamenii să creadă că există doar două opțiuni: este viață sau nu este viață. Avem nevoie de o modalitate mai bună de a împărtăși entuziasmul descoperirilor noastre și de a demonstra cum fiecare descoperire o va clădi pe următoarea, astfel încât să putem aduce publicul și alți oameni de știință în călătorie”, a spus Mary Voytek, șeful Programului de astrobiologie al NASA de la Washington și co-autor al studiului.

Detaliile exacte ale scalei de evoluție se vor îmbunătăți în timp, pe măsură ce oamenii de știință vor interveni și vor face alte propuneri. Însă acum NASA a venit cu următoarele trepte: la ”nivelul 1”, s-ar raporta indicii despre o semnătură a vieții, cum ar fi o moleculă.

Un celebru fizician de la Harvard uluiește omenirea: Universul a fost creat de extratereștri, în laborator VIDEO

La ”nivelul 2”, cercetătorii s-ar asigura că detectarea nu a fost influențată de instrumentele care au fost contaminate pe Pământ. La ”nivelul 3” s-ar putea anunța găsirea unui semnal biologic într-un mediu analog, așa cum s-a descoperit pe Marte, la locul de aterizare al roverului Perseverance.

Pentru ”nivelurile 4-5”, ar trebui descoperite detecții inițiale ale unor informații legate de mediul care ar putea susține viața și ar exclude sursele non-biologice. S-ar putea atinge ”nivelul 6”, când eșantioanele de pe Marte sunt cercetate cu diferite instrumente, iar combinația de dovezi ar atinge penultima treaptă.

Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva” VIDEO

Dar, pentru a ajunge la ”nivelul 7”, standardul prin care oamenii de știință ar fi siguri de detectarea vieții pe Marte, a civilizațiilor inteligente, a extratereștrilor, ar fi poate necesară o misiune suplimentară, într-un alt loc de acolo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nasa extraterestri, #viata extraterestra, #civilizatii extraterestre, #civilizatii inteligente, #extraterestri, #extraterestri NASA , #descoperire