Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 05:00
17923 citiri
Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO
Fenomen pe care l-a experimentat Pământul: înclinarea axei sale FOTO: India Times

Oamenii de știință de la mai multe universități din lume au făcut o descoperire neobișnuită legată de Pământ. Planeta noastră a experimentat un fenomen periculos al axei sale numit ”yo-yo cosmic”, care a însemnat înclinarea acesteia cu 12 grade, eveniment produs cu aproximativ 84 de milioane de ani în urmă, dar care s-ar putea repeta.

O teorie denumită ”true polar wander” (TPW) (rătăcirea polară adevărată) ar ajuta la explicarea producerii înclinației Pământului. Este posibil ca mantaua și crusta planetei noastre să se deplaseze în jos și în sus, în miezul de metal lichid, potrivit India Times.

Într-o lucrare publicată în revista Nature Communications, oamenii de știință Ross Mitchell și Joseph Kirschvink de la Institutul de Tehnologie din Pasadena, Toshitsugu Yamazaki de la Universitatea din Tokyo, Christopher Thissen, David Evans de la Universitatea Yale, Sarah Slotznick de la Dartmouth College Hanover și Rodolfo Coccioni de la Universitatea Urbino, Italia, au explicat cum aceste observații reprezintă cea mai mare provocare la ideea că axa Pământului a fost stabilă, în cea mai mare parte a timpului, în ultimii 100 de milioane de ani.

Terra s-a înclinat periculos cu 12 grade față de axa sa, în urmă cu 84 de milioane de ani, înainte de a reveni complet la poziția inițială în următorii 5 milioane de ani.

Umanitatea este complet nepregătită: NASA anunță că Pământul va fi aruncat în întuneric. Catastrofe de trilioane de dolari VIDEO

Pământul este format din patru straturi principale: miezul interior solid, miezul exterior lichid, mantaua și crusta. În timpul fenomenului TPW, întreaga planetă a părut răsturnată pe o parte, dar în realitate doar straturile exterioare, mantaua și crusta au fost deplasate.

Înclinarea scoarței Pământului nu a dus la nicio activitate tectonică majoră sau la modificări importante ale ecosistemelor. Câmpul magnetic al Terrei ar fi fost static în timpul TPW, deoarece el este creat de miezul interior lichid, care a rămas pe loc.

Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO

#fenomen Pamant, #fenomen astronomic, #pamant, #axa pamantului, #fenomen cosmic fara precedent, #pamant camp magnetic , #descoperire