Ziare.com

Iisus Hristos "ar fi avut probleme de sanatate mintala", sustine Biserica Angliei

Miercuri, 29 August 2012, ora 10:55

   

Iisus Hristos "ar fi avut probleme de sanatate mintala", sustine Biserica Angliei
Consiliul Arhiepiscopilor Bisericii Angliei a realizat un ghid pe tema sanatatea mintala, un posibil subiect pe care sa-l abordeze bisericile in predicile lor. In acesta se afirma ca Iisus Hristos, Ioan Botezatorul, Sfantul Pavel si alte personaje din Biblie ar fi avut probleme de sanatate mintala.

In ghid se spune ca trebuie sa se ia in considerare acuzatiile facute in Noul Testament, potrivit carora Iisus "si-a pierdut mintile", informeaza Express.

"Multi dintre oamenii despre care am citit in Biblie ar putea fi considerati astazi ca avand probleme de sanatate mintala", se scrie in ghidul scris de reverendumul Eva McIntyre.

"Nici Iisus nu a fost imun la acuzatii cu privire la sanatatea sa mintala: exista o povestire in Evanghelie in care se spune ca mama sa si apropiatii sai incearca sa-l ia acasa, deoarece se tem ca si-a pierdut mintile".

Recunoscand cat de socante ar putea fi aceste idei, Eva McIntyre, membra a Sinodului General al Bisericii Angliei, a spus ca "unii ar putea gasi aceste traduceri deranjante sau chiar ofensatoare.

Poate ca trebuie sa ne intrebam de ce ar fi asa de groaznic sa credem ca unii dintre stramosii nostri ar fi putut avea probleme de sanatate mintala. Nu am gresi sa credem ca Dumnezeu nu a putut sau nu va putea comunica cu persoane care au boli mintale?

Credem, oare, ca boala mintala este o stare care ii face pe oameni mai putin capabili sa faca lucrarea lui Dumnezeu si in imposibilitatea de a participa in mod semnificativ la venerarea sa?"

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sanatatea mintala a Consiliului Arhiepiscopilor este zdruncinata

Consiliul Arhiepiscopilor Bisericii Angliei are serios zdruncinata sanatatea mintala.Dupa implicatii cu afaceri legate de investitii la grupuri financiare dubioase ,a fost implicata in alte numeroase scandaluri vizand lipsa de etica.Nu este de mirare ca acum se implica in alte scandaluri ce vizeaza insasi esenta religiei.As putea da numeroase citate care se potrivesc de minune acestei grupari sataniste grupate in biserica Angliei,si ma rezum la cateva. Petre Tutea: “In fata lui Dumnezeu, inteleptul este var primar cu prostul."Orice om chibzuit lucreaza cu cunostinta, dar nebunul isi da la iveala nebunia. - (Prov.13:16).Caci nebunul spune nebunii, si inima lui gandeste rau, ca sa lucreze in chip nelegiuit si sa spuna neadevaruri impotriva Domnului, ca sa lase lihnit sufletul celui flamand si sa ia bautura celui insetat. (Isa.32:6).Insasi definitia de sanatate mintala este complexa si tratarea in lucrarile de specialitate este divergenta.Ce este sănătatea mintală se intreaba un specialist. Indiferent de criteriile folosite, definirea si incadrarea notiunii de sănătate mintală este extrem de dificilă tinand cont de complexitatea conceptului.Acesta admite ca există două abordări pentru definirea sănătătii mintale: 1. folosind criteriile negative (lipsa disconfortului, lipsa invaliditătii, lipsa durerii etc) 2. folosind criteriile pozitive (capacitatea de adaptare la schimbările din mediu, altruism, controlul instinctelor, autonomie, integrare, armonie interioară).De altfel in timpurile preistorice nu exista separare intre medicină, magie si religie.In Mesopotamia potrivit codului lui Hammurabi medicii-preoti (Asu) tratau in special tulburările mintale atribuite posesiei demonice (folosind psihoterapia!) in timp ce medicii simpli se ocupau doar de “bolile trupului". Talmudul este plin de comentarii psihologice. Iudaismul sugerează că boala si nebunia reprezntă pedepse pentru păcate.In India, Buda atribuia gandurile senzatiilor si perceptiilor despre care spune că se combină gradual si automat in idei.Prin Iisus Hristos insa firea umana, omul, a fost restaurata in perfectiunea sanatatii sale, in firescul existentei sale.Iisus Hristos este terapeutul terapeutilor, doctorul doctorilor, este Sacroterapeutul prin excelenta pentru ca nu este doar un om inzestrat cu puteri deosebite, ci este in acelasi timp si FIUL lui DUMNEZEU, izvorul oricarei existente si vindecari.

Noul Testament si cele patru Sfinte Evanghelii sint pline de faptele minunate savirsite de Izvorul Vindecarilor, Mintuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfintii au tamaduit si vindecat in numele lui Iisus Hristos. Toata puterea oamenilor si darul tamaduirilor vin numai de la DUMNEZEU. DUMNEZEU este cel care opereaza si vindeca prin ei.Este evident ca Doctorul doctorilor,Terapeutul terapeutilor,nu putea avea probleme de sanatate mintala,ci cei care nu inteleg rolul si importantalui ISUS CRISTOS in lumea noastra.

 

Ca mare-i gradina Ta Doamne!

Nu degeaba stau marturie Sfintele Scripturi ptr ce va sa vina.
Iarta-i Doamne! Ca nu stiu ce spun!

 

Consiliul Arhiepiscopilor

se dovedeste a fi un conclav intrat sub influenta lui belzebut.

 

" Vai ce cei ce se socot singuri intelepti"

Vai de cei ce trag dupa ei nelegiuirea cu funiile minciunii
Isaia 19 :18

 

In schimb...

...consiliul asta cu siguranta nu e sanatos la cap!

 

civilizatorii excesul de stupefiante si sifilisul cerebral...

dupa popo.nautul tom jons(in ultimul timp se"rascoleste" ca nu stie cum sa-i spuna copilului adoptat cum sta treaba cu MAMA,spune-i ca masa este regina cu alaiul ei de izmenari mai ***!!!) care a spus ca ISUS ar fi fost dosist ca el,acum a venit randul sclerozatzilor de serviciu....cei ce-si spun civilizatori.....(!)

Fals

zice asa "Multi dintre oamenii despre care am citit in Biblie ar putea fi considerati astazi ca avand probleme de sanatate mintala"
Nimic mai fals.
In ziua de azi, un om care face ce facea Isus nu se numeste "dus cu capul", se numeste mentalist/iluzionist.

 

Bine ca voi popii protestanti sunteti normali,de aia englezii sunt:

Niste degenerati si niste betivani dar ne fac pe noi tigani si sarantoci !!!!!!

 

Curios

Toti stim ca Cristos a fost in primul rind om.Iar omu are si bune si rele.Drogurile la acea perioada nu erau interzise,era chiar un drog specific care te impingea la rugaciune.Nu mai vorbim ca era un om fara familie.Nu e exclus ca toate aceste ingrediente sa dea si altceva. Iar boala mintala ramine o boala al fel ca orice boala,dar binenteles nu e bine vazuta si nici bine inteleasa....Orice familie care un membru bolnav psihic,este prost vazuta si marginalizata,pe nedrept... Aceasta prejudecata a ramas inpamintenita in spritul uman...

 

Se vede cu ochiul liber

ca sanatatea mentala a autorului articolului ca si a clerului bisericii respective este grav afectata si iremedial vindecabila. Nu va este rusine nemernicisatanisti sa faceti o astfel de afirmatie? va mirati de toate nenorocirile care ne sugruma? satanisti de totrahatul o sa plesniti in mod tragic kkkknari de doi bani tona. Unde sint ziaristii de altadata, adevart profesionisti? Aui venit toti retardatiimental si neinformati, care nu au citit si nici nu au auzit de tot ce tine de sacru. Marsh cu voi la Balaceanca.

 

Hahaha...astia sunt..

Cu capu...Ooooleee ...

 

Traim vremurile de pe urma cind batjocoritorii se ridica

tot mai mult impotriva lui Dumnezeu si impotriva copiilor lui ,nesocotesc Cuvintul Sfint si nascocesc minciuni,batjocoresc pe Domnul Isus si dispretuiesc lucrarea sa de mantuire .Domnul Isus a fost plin de intelepciune dumnezeiasca de bunatate si de adevar si cu o dragoste nemasurata pentru omul pacatos si chiar o biserica DECAZUTA se adreseaza astfel aducind minciuni si blasfemie impotriva Domnului?, 33. Pilat a intrat iarasi in odaia de judecata, a chemat pe Isus si I-a zis: "Esti Tu Imparatul iudeilor?"

34. Isus i-a raspuns: "De la tine insuti zici lucrul acesta sau ti l-au spus altii despre Mine?"

35. Pilat a raspuns: "Eu sunt iudeu? Neamul Tau si preotii cei mai de seama Te-au dat in mana mea: ce ai facut?"

36. "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus. "Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in mainile iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici."

37. "Atunci un Imparat tot esti!", I-a zis Pilat. "Da", a raspuns Isus. "Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu."

38. Pilat I-a zis: "Ce este adevarul?" Dupa ce a spus aceste vorbe, a iesit iarasi afara la iudei si le-a zis: "Eu nu gasesc nicio vina in El.

39. Dar, fiindca voi aveti obicei sa va *** pe cineva de Pasti, vreti sa va *** pe "Imparatul iudeilor"?"

40. Atunci toti au strigat din nou: "Nu pe El, ci pe Baraba!" Si Baraba era un talhar.

 

IBIBLIA

Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, Dumnezeul parintilor nostri, a proslavit pe Robul Sau Isus, pe care voi L-ati dat in mana lui Pilat; si v-ati lepadat de El inaintea lui, macar ca el era de parere sa-I dea drumul. (Fapt.3:13)
s-o stiti toti si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se infatiseaza inaintea voastra pe deplin sanatos in Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ati rastignit, dar pe care Dumnezeu L-a inviat din morti. (Fapt.4:10)

 

Maricica

Cat de intreaga era mintea lui Isus ( Cu siguranta avea Sindromul Salvatorului ), nu avem de unde sti dar tie ti-a zburat tigla de pe acoperis si nu mai sunt sanse sa ti-o repare vreun mester


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor