Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire

Sambata, 19 Iunie 2021, ora 02:02
7448 citiri
Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire
Incercarea omenirii de a incetini imbatranirea FOTO: Alamy

Un studiu de mare amploare, care a implicat oameni de stiinta din 14 tari, inclusiv experti de la Universitatea Oxford a incercat sa lamureasca una dintre marile provocari ale lumii moderne si anume posibilitatea existentei nemuririi la oameni si a tineretii vesnice.

Rezultatele cercetarii au aratat ca procesul de imbatranire nu poate fi incetitnit datorita constrangerilor biologice.

Ampla analiza a fost sprijinita de guverne, mediul de afaceri, universitati si investitori, cu fonduri in valoare de 110 miliarde de dolari pana acum, iar suma ar putea creste la 610 miliarde de dolari in urmatorii 4 ani, potrivit The Guardian.

Oamenii de stiinta au petrecut decenii incercand sa valorifice puterea genomicii si a inteligentei artificiale pentru a descoperi o modalitate de a preveni imbatranirea sau chiar de a inversa acest proces.

Studiul publicat recent in revista Nature Communications a confirmat faptul ca omenirea nu poate incetini ritmul de imbatranire, la nivelul cunoasterii din prezent..

"Descoperirile noastre sustin teoria conform careia, multi oameni traiesc mai mult din cauza reducerii mortalitatii la varste fragede, mai degraba decat prin incetinirea imbatranirii", a declarat Jose Manuel Aburto, de la Centrul Oxford de stiinte demografice, care a analizat nasterile si datele despre deces, de-a lungul a mai multor secole si continente.

"Am constatat ca modelul general de mortalitate este acelasi la oameni si primate. Acest lucru sugereaza ca factorii biologici, mai degraba decat cei de mediu, controleaza in cele din urma longevitatea", a explicat Aburto.

Studiul care dezvaluie o boala ascunsa: afectiunea de care sufera jumatate din populatia lumii

Statisticile analizei arata ca oamenii traiesc mai mult pe masura ce sanatatea si conditiile de viata se imbunatatesc, ceea ce duce la cresterea longevitatii la intreaga populatie.

"Descoperirile noastre confirma faptul ca, la populatiile istorice, speranta de viata a fost scazuta, deoarece multi oameni au murit tineri. Dar pe masura ce imbunatatirile medicale, sociale si de mediu au continuat, speranta de viata a crescut.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Tot mai multi oameni ajung sa traiasca mai mult. Cu toate astea, traiectoria catre moarte la batranete nu s-a schimbat. Acest studiu arata ca biologia evolutionista depaseste totul si, pana acum, progresele medicale nu au reusit sa depaseasca aceste constrangeri biologice", a spus cercetatorul de la Centrul Oxford din Marea Britanie.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...