Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire

Sambata, 19 Iunie 2021, ora 02:02

   

Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire
Un studiu de mare amploare, care a implicat oameni de stiinta din 14 tari, inclusiv experti de la Universitatea Oxford a incercat sa lamureasca una dintre marile provocari ale lumii moderne si anume posibilitatea existentei nemuririi la oameni si a tineretii vesnice.

Rezultatele cercetarii au aratat ca procesul de imbatranire nu poate fi incetitnit datorita constrangerilor biologice.

Ampla analiza a fost sprijinita de guverne, mediul de afaceri, universitati si investitori, cu fonduri in valoare de 110 miliarde de dolari pana acum, iar suma ar putea creste la 610 miliarde de dolari in urmatorii 4 ani, potrivit The Guardian.

Oamenii de stiinta au petrecut decenii incercand sa valorifice puterea genomicii si a inteligentei artificiale pentru a descoperi o modalitate de a preveni imbatranirea sau chiar de a inversa acest proces.

Studiul publicat recent in revista Nature Communications a confirmat faptul ca omenirea nu poate incetini ritmul de imbatranire, la nivelul cunoasterii din prezent..

"Descoperirile noastre sustin teoria conform careia, multi oameni traiesc mai mult din cauza reducerii mortalitatii la varste fragede, mai degraba decat prin incetinirea imbatranirii", a declarat Jose Manuel Aburto, de la Centrul Oxford de stiinte demografice, care a analizat nasterile si datele despre deces, de-a lungul a mai multor secole si continente.

"Am constatat ca modelul general de mortalitate este acelasi la oameni si primate. Acest lucru sugereaza ca factorii biologici, mai degraba decat cei de mediu, controleaza in cele din urma longevitatea", a explicat Aburto.

Studiul care dezvaluie o boala ascunsa: afectiunea de care sufera jumatate din populatia lumii

Statisticile analizei arata ca oamenii traiesc mai mult pe masura ce sanatatea si conditiile de viata se imbunatatesc, ceea ce duce la cresterea longevitatii la intreaga populatie.

"Descoperirile noastre confirma faptul ca, la populatiile istorice, speranta de viata a fost scazuta, deoarece multi oameni au murit tineri. Dar pe masura ce imbunatatirile medicale, sociale si de mediu au continuat, speranta de viata a crescut.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Tot mai multi oameni ajung sa traiasca mai mult. Cu toate astea, traiectoria catre moarte la batranete nu s-a schimbat. Acest studiu arata ca biologia evolutionista depaseste totul si, pana acum, progresele medicale nu au reusit sa depaseasca aceste constrangeri biologice", a spus cercetatorul de la Centrul Oxford din Marea Britanie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6586 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cititor ziare com
rank 5
Material si imaterial
Omul este o combinatie complexa intre materie si spirit.Este adevarat cum spuneau vechi indienii ca in timpuri imemoriabile s-a produs o alteratie-un accident foarte grav-ceva foarte similar cu pacatul din Biblie cu consecinte la nivel de individ dar si cosmic intre Prakrti si Purusha. Astfel ca in aceasta alteratie-ralitatea materială (sau Prakrti ) s-a scurtcicuitat cu Purusha o notiune extrem de complexa foarte greu de explicat si care se referă la esența abstractă a Sinelui, a Spiritului și a Principiului Universal care transcede timpul si care este etern.In aceasta ipostaza nemurirea nu are legatura cu procesul de imbatranire pentru ca numai partea materiala corpul imbatraneste.Spiritualul am putea spune si in termenii actuali de informatie--morala desavarsita sa nu gresesti in fata lui DUMNEZEU sa respecti poruncile lasate de EL sa nu pacatuiesti nu numai cu fapta ci si cu Gandul-si cuvantul-cum scrie si in Biblie.Toate sunt posibile daca exista CREDINTA.Apostolul Ioan scria si el- Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvantul Meu, NU VA VEDEA MOARTEA IN VEAC.In concluzie -imbatranirea este un concept ce se adreseaza partii materiale a corpului iar nemurirea este o stare speciala de puritate spirituala-si morala ce se adreaseaza constiintei pure si curate-de respectare a Legilor Universului -a celor 10 porunci din Biblie- pentru a dobandi o comuniune in puritatea LUI DUMNEZEU -care va valida faptele tale ca un Judecator drept-care este DUMNEZEUL cel VESNIC SI NEMURITOR .
MacGigi
rank 5
Articolul abordeaza doua problematici diferite.
Nemurirea si oprirea procesului de imbatranire.

Nemurirea, adica supravietuirea constiintei si tot ce implica, ar putea fi realizabile. Nu mai intru in detalii, ar fi prea mult de scris.

Oprirea procesului de imbatranire insa nu este ceva realizabil intr-un interval de cel putin 100 de ani de acum inainte. Se poate incetini acest proces, dar regenerarea TUTUROR celulelor (mai alesc celulelor si sinapselor nervoase) este deocamdata un vis. Natura are cateva principii si bariere care nu pot fi trecute cu usurinta.

Presupunand ca totul ar fi posibil, ce ati prefera?
O minte tanara intr-un corp batran, sau o minte batrana intr-un corp tanar? This is ZA question!
online
rank 5
Nemurirea si Computerul Cuantic. adica Nemurirea si Perpetuum Mobile
Nemurirea, adica fix opusul Vesniciei, va fi disponibila in curind.

Nemurirea e tot una cu Perpetuum Mobile, Nemurirea urmand sa fie disponibila pentru ca Perpetuum Mobile urmeaza sa fie:))

Insa nu cercetarea pe taramul biologiei e...'calea':)), ci cercetarea pe tarmul matematicii, insa de fapt nu chiar cercetarea pe taramul matematicii, ci aia din imperiul Matematicii:))), ca Nemurirea e o 'desavarsire' iar pentru ca ea sa fie 'asamblata' e nevoie tot de-o...'desavarsire', daia abia desavarsirea matematicii, adica Matematica, poate avea potentialul de a pune pe masa Nemurirea, adica Perpetuum Mobile.

insa omul...poate descoperi Matematica daca si numai daca are la dispozitie Tot Timpul...din Univers:)), or...nu prea-l are:)), asa ca Matematica va fi predata, spre descoperire...Computerului Cuantic:), abia acesta tinzand sa aiba la dispozitie Tot Timpul, ba chiar mai mult:)), sa-l aiba la dispozitie in...'timpul lui Planck'.

cercetatorii sint putintel debusolati, nu prea stiu ei incotro sa apuce cu cercetarea, momentan, insa...'calea' catre Perpetuum Mobile e una dintre singurele doua carari disponibule in Univers:)), asa ca...lumea mare, cu cercetatorii ei cu tot, se indreapta in mod implacabil catre descoperirea Nemuririi, adica a Perpetuum Mobile, pentru ca in timp ce acesti cercetatori sint olecut debusolati, ailalti, adica cei care se focuseaza pe dezvoltarea Computerului Cuantic lucreaza la capacitate maxim posibila, adica o fac in stil fibonacci:)
CARCOTASUL
rank 4
evident, da !
insa intr-un alt Univers !
online
rank 5
:)
universul se exprima prin superpozitii, asa ca nu despre un alt univers e vorba, ci despre una dintre superpozitiile lui :))
MacGigi
rank 5
@online. Te provoc cu o intrebare :) Daca tot faci distinctia
intre Nemurire si Vesnicie, daca tot introduci fizica cuantica in aceste notiuni, te intreb de ce nu adaugi si UBICUITATEA (nu ambiguitatea :))) intre aceste notiuni. Ubicuitatea este prima dintre calitatile Divine, nu-i asa? Astept raspunsul cu placere!
online
rank 5
:)
pai...nu ti amintesti ca s-a intamplat deja asta?:))), cu ani in urma?:))

atunci cind am zis ca:
In Univers se manifesta un singur foton, acesta umplind tot Spatiul in lipsa Timpului si tot Timpul in lipsa Spatiului?

ai si uitat!:)))

(insa tocma ce am observat ca ubicuitatea se exprima prin superpozitii, caz in care ar fi cazul ca definitia din Dex sa fie modificata astfel:

UBICUITÁTE s. f. (Livr.) (in religiile superioare) Atribut al divinității de a fi prezent in tot spatiul in același timp, si in tot timpul in acelasi spatiu. [Pr.: -cui-i-] – Din fr. ubiquité.

:))))) :)))))))))
( imi amintesc cu drag, MG, de vemurile cind era distractie maxima, paici, insa...la nivel inalt, cu minti si inimi...una si-una! :) )
online
rank 5
:)
toti cei care sint Destepti nu sint Iteligenti, iar celor care cauta Inteligenta li se va adauga si Desteptaciunea!:))

IO propovaduiesc Prostia!:)), adica manifestarea plenara a 'sufletului de copil', adica manifestarea pura a Inteligentei, rasarita din inimi de copil si numa daici:))

asa ca iata indemnul meu: fiti Prosti! :))

e mai usor ca un Prost sa priceapa cele mai ascunse unghere ale Creatiei decat ca un Destept sa priceapa...tainele Universului:)))

in orice caz...ramaneti Prosti pina la sfarsitul veacurilor, abia asa Inteligenta va va inunda...Vesnic!:))

diferenta dintre Desteptaciune si Inteligenta e tot atat de usor de dibuit pe cit de usor de vazut e diferenta dintre Nemurire si Vesnicie.

iata indemnul meu: fiti Vesnici, nu Nemuritori:)))
CARCOTASUL
rank 4
maestre online,
sper ca-ti dai seama si singur ca te afli in fata necesitatii imperioase a unei vizite la psihiatru; cu cat mai curand, cu atat mai bine !
online
rank 5
:)
evident, da !

insa intr-un alt Univers !

:)))
'bine' e...la soroc!:)), deci pinatunci sa se retina ca... am programare!:)))
online
rank 5
:))
mai usor va intra o camila prin urechile acului decat un Destept in Imparatia Cerurilor :)
copilul
rank 1
:)...zi-o bre,pe scurt,ca-i innebunesti pe destepti !"Cine vrea,sa
traiasca vesnic,se inchide singur,intr-un borcan de sticla si se hraneste si hidrateaza,cu ce produce el acolo" !!!!...
online
rank 5
:))
sa ramai Prost pe 'vremea Desteptlor' e tot atat de simpu pe cit de greu e sa fii nefericit pe 'vremea Raiului pe Pamant':)))
online
rank 5
:))
sa fii Destept va fi...o bagatela, in curind.
creca daia nici nu se mai face scoala prin lumea mare, ca Desteptaciunea va putea fi cumparata ca la piata:)). se stie si pretul, deja, 30 arginti:)))

sa fii Destept?...sau sa ramai Inteligent?!, adica Prost:))
din dilema lui Shakespeare se iese inlocuindu-l pe 'sau' cu 'si':)), asa ca abia alegand Inteligenta... Desteptaciunea ti se va adauga tie:)), tot asa cum Raul se poate manifesta nu...devenind el Imparat, ci abia atunci cind Binele sade pe Tron:),

pentru ca... ce e Desteptaciunea, altceva decat Matematica?!,
si ce e Inteligenta, altceva decat Iubire?:)

pentru ca... ce e Desteptaciunea, altceva decat Minte
si ce e Inteligenta, altceva decat Inima?:)

cum ziceam, povestea lumii, azi, asta e: Minte VS Inima, adica 'meciul' in care Mintea pune la indoiala fix Inima,...daia se si inchina, deja, unii oameni, matematicii, cu toate ca pina la manifestarea Matematicii...mai e olecut de mers:))
online
rank 5
:)
Imparatia Cerurilor va fi a celor care-i deslusesc Matematicii esenta de...clona ( deci Seaca! ) a Iubirii:)
online
rank 5
:)
@CARCOTASUL

'sper ca-ti dai seama si singur' :)) :)))

pai dasta am programare in alt Univers, penca paici nu prea gasesc psihi care sa mi povesteasca noutati despre atriile mele, fie ele chiar si cele ce zburda prin Minte:)) :)))
copilul
rank 1
stai bre linistit,ca vesnicia e divizata si noi,suntem pereni
ce,nu-ti mai amintesti de mine ?
online
rank 5
@
Nemurirea e una, Vesnicia e alta
Timpul e una, 'lipsa Timpului" e alta
Mintea e una, Inima e alta
Mintea e si-n Minte si in Inima
Mintea se exprima prin superpozitii, daia Bine SI Rau.
deci daia Nemurire SI Vesnicie, insa mai intai Vesnicia si Iubirea ce i sta in Brate, pentru ca una e Nemurirea, alta e Vesnicia, insa Mintea se exprima prin superpozitii, superpozitiile Tatalui fiind ultimul nivel al filozofiei in Creatie
:))
CARCOTASUL
rank 4
@ online Rank user: x5 19.06.2021, 11:20
"universul se exprima prin superpozitii"; wow ! Cine cu cine se suprapune, Universul barbat peste Universul femela ? E cam ca in Universul nostru, nu-i asa ? Uluitor !!
online
rank 5
:)
Referinta Absoluta e Unicul Foton care se exprima in Creatie :),
iar el umple tot Timpul, in lipsa Spatiului
si tot Spatiul, in lipsa Timpului.

taramul cuantic e cel care duce catre 'tot Timpul', calea fiind 'lipsa Spatiului',
iar taramul...anticuantic:)), adica cel care opereaza cu cea mai mare valoare pe care o poate lua o marime a Naturii duce catre 'tot Spatiul', calea fiind 'lipsa Timpului'

atunci cind a fost definita cuanta era de bun-simt, spre echilibrare, sa fie definita si anticuanta:)), ...habar n-am de ce n-a definit o nimeni, atunci:)))

prin urmare exista doua stari ale Universului,
stari de echilibru absolut,
una fiind definita de unda,
cealalta de corpuscul,
...una fiind definita de manifestarea plenara a Spatiului ( posibila exclusiv in lipsa manifestarii Timpului )
iar cealalta fiind definita de manifestarea plenara a Timpului ( posibila exclusiv in lipsa manifestarii Spatiului ),

iar Universul isi cauta in stil fibonacci, adica pe calea cea mai scurta, aceste doua stari absolute:))

( ca acest proces defineste, concomitent, si dezvoltarea maximala...e alta poveste, care face din Univers platforma pentru dezvoltare absoluta, iar facerea e implacabila, pentru ca, cum ziceam, tinta e atingerea starii de echilibru absolut:))

Dinamica Fibonacci, stiinta acestui mileniu:)), care e tot una cu Dinamica Curcubeului, defineste drept Cer o superpozitie a Universului si drept pamant cealalta superpozitie. Iar aceatsa dinamica e perfect armonizata cu Dinamiac Sefirotului, evident:)))
CARCOTASUL
rank 4
amice, esti dus rau de tot !
asta nu-i stiinta, e ezoterism de care nu are nevoie nimeni; urmeaza, te rog, recomandarea mea de mai sus: mergi la psihiatru !!
MacGigi
rank 5
Am apreciat elucubratiile lui "online", pe care nu le mai citisem
de multa vreme :))) Apreciez talentul sau de a amesteca realitatea cu fantezia. Pana la momentul in care totul devine obsesiv si simpla logoree dezarticulata, care se invarte un pic in jurul cozii.

Evident, "online" este de incurajat, de aceeia va rog sa faceti ca mine, sa-i acordati 5+5 puncte. Daca macar 1% din ce scrie este adevarat, atunci merita cele cateva puncte ridicole pe care i le acordam :)
online
rank 5
:))
si eu te imbratisez cu drag!:))
online
rank 5
@MG
mi a fost si imi este drag, tare drag, T Basilic.
chiar mai drag decat imi esti tu!:))), recunosc:)

rugaminte: ce stii, mai scrie paici?:)
( ce 'minte'!, ce 'inima'!... un colos, tipu'! )
online
rank 5
@CARCOTASUL
...de unde rezulta ca Unicul Foton e...'viu', nu doar...Lumina Lumii:),
pentru ca Antihrist e imaginea din Oglinda a lui Hrist, tot asa cum timpul e imaginea din Oglinda a Spatiului ( iar Spatiu e, la rindul sau, imaginea din OGLINDA a Vesniciei:)

( dasta am tot zis ca...oamenii vor avea o surpriza cu Computerul Cuantic ( care acceseaza, la limita, una din esentele Universului: tot Timpul) :)))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor